ראש הממשלה בנימין נתניהו שוחח אמש (רביעי) עם נשיא ארה"ב ג'ו ביידן. השיחה בין השניים ארכה לפי גורמים אמריקניים כחצי שעה, ולפי גורם ישראלי כ-45 דקות. היא הגיעה אחרי נתק של שבועות - כשהנשיא לא שוחח אישית עם נתניהו גם לאחר המתקפה מאיראן. 

במהלך השיחה, השניים דנו באפשרויות התגובה הישראלית מול איראן. נתניהו ביקש להבין את העמדה האמריקנית, ולקבל גיבוי. ניתן להעריך שזהו צעד הכנה משמעותי לקראת המהלך הישראלי. לשיחה הצטרפה סגנית הנשיא והמועמדת לנשיאות, קמלה האריס.

בתום השיחה התייחסו בבית הלבן למצב במזרח התיכון. "אנחנו לא מוכנים לראות את לבנון הופכת לעזה", נמסר מהבית הלבן. "ביידן ונתניהו שוחחו ברמת ההנהגה על התגובה לאיראן, כאשר הצוותים כבר משוחחים בשבוע האחרון. אנחנו ממשיכים לנהל שיחות בנושא". לפי דוברת הבית הלבן, השיחה בין המנהיגים הייתה "ישירה ופרודוקטיבית". 

ראש הממשלה בשיחה עם נשיא ארה"ב (צילום: דוברות ראש הממשלה)
ראש הממשלה בשיחה עם נשיא ארה"ב | צילום: דוברות ראש הממשלה

שלשום חשפנו ב-N12 את האולטימטום של ראש הממשלה לשר הביטחון גלנט, שעות לפני שגלנט אמור היה לצאת לביקור בוושינגטון. נתניהו הציב שני תנאים לשר הביטחון: שהקבינט יאשר את טיסתו - ושטרם הטיסה, ראש הממשלה ישוחח עם הנשיא ביידן. 

מוקדם יותר אתמול פרסמנו כי ראש הממשלה נתניהו שוחח לפני כשבוע עם המועמד הרפובליקני לנשיאות - הנשיא לשעבר טראמפ. מלשכת נתניהו נמסר שטראמפ הוא זה שהתקשר לנתניהו, כדי "לברך אותו על ההישגים והפעולות הנחושות והעוצמתיות שישראל ביצעה נגד חיזבאללה". השיחה הגיעה על רקע תחושה בבית הלבן שנתניהו מעדיף את טראמפ על האריס.

נתניהו, טראמפ (צילום: יונתן זינדל, פלאש 90)
בזמן הנתק עם ביידן - נתניהו וטראמפ שוחחו | צילום: יונתן זינדל, פלאש 90

ב"וול סטריט ג'ורנל" דווח אתמול על תסכול הולך וגובר מישראל נוכח ההתנהלות בתקופה האחרונה בלבנון ובכל הקשור לאופי התגובה נגד איראן, אחרי ששיגרה 181 טילים בליסטיים לישראל. הביקור של גלנט בארה"ב, שאליו קיבל הזמנה משר ההגנה האמריקני אוסטין, אמור היה לעסוק בתיאום עמדות בנושא.

לפי הדיווח, התסכול בממשל האמריקני נובע גם מהגברת פעילות צה"ל בלבנון. בכירים אמריקנים "הופתעו" מהעדכון של גלנט לאוסטין לפני כשבוע וחצי על התקיפה שבה חוסל נסראללה. אוסטין אמר לגלנט בפליאה: "סליחה, מה אמרת?", ובשיחה נוספת לאחר מכן השר האמריקני שאל את גלנט אם ישראל נערכת להישאר "לבד" בכל הקשור להגנה עליה, בהתחשב בכך שהיא לא עדכנה את ארה"ב על החיסול.