הותר הערב (שבת) לפרסום כי בפעולה מיוחדת של שייטת 13 בעיירה ביתרון שבצפון לבנון, הצליחו הכוחות לעצור פעיל בכיר בחיזבאללה המוגדר כבעל ידע מקצועי משמעותי בתחומו. על פי המידע שהותר לפרסום, הפעיל הועבר לישראל והוא נחקר על ידי יחידה 504 של אמ"ן.

הפרטים על המבצע החלו להתגלות במהלך היום בתקשורת הלבנונית, שדיווחה על חדירת כוח קומנדו ישראלי מכיוון הים לאזור אל-בתרון. על פי הדיווחים, המבצע כלל כוח של כ-25 לוחמים שפשטו על בקתה באזור החוף. ערוץ אל-חדת' הסעודי זיהה את הבכיר שנלכד כעמאד אמהז. עוד דווח כי הכוח נסוג במהירות מהאזור באמצעות סירות מהירות.

עמאד אמהז מהמערך הימי של חיזבאללה
עמאד אמהז, מהמערך הימי של חיזבאללה

תיעוד שהופץ ברשתות החברתיות חושף את רגעי הפעולה - בשעה 3:45 לפנות בוקר נראה כוח צבאי חמוש צועד ברחובות לבנון, כשהלוחמים מובילים אדם שפניו מכוסות בבד. בצד הלבנוני, מקורות המזוהים עם חיזבאללה ניסו להרחיק עצמם מהאירוע, תוך הכחשת הקשר של העצור לארגון. מקור ביטחוני לבנוני אף טען בשיחה עם ערוץ אל-מיאדין כי מדובר ב"רב חובל" של ספינה אזרחית ולא באיש צבא.

הצבא הלבנוני וכוחות ביטחון הפנים פתחו בחקירת האירוע החריג. גורמים מסוימים בלבנון העלו טענה כי הפעולה בוצעה בתיאום עם הצי הגרמני הפועל במסגרת כוחות יוניפי"ל, אך טענה זו לא אומתה. שר התחבורה הלבנוני, עלי חמיה, שתחילה הוזכר כמי שהכחיש את האירוע, פרסם הבהרה לפיה לא מסר כל הצהרה בנושא, והדגיש כי העניין נמצא תחת אחריות מנגנוני הביטחון.

דיווח: לוחמי שלדג פשטו על מתקן בסוריה

האירוע בלבנון מצטרף לשורת פעולות מיוחדות שמיוחסות לישראל בגזרה הצפונית. לפני כחודש וחצי דווח על מבצע נועז במיוחד שכונה "רובד עמוק", במהלכו, על פי דיווח באקסיוס, לוחמי יחידת שלדג חדרו למתקן לייצור טילים במיסיאף שבסוריה. על פי הדיווחים, המתקן, שנבנה ב-2018 על ידי איראן בשיתוף חיזבאללה בתוך צלע הר כדי להגן עליו מתקיפות אוויריות, היה במעקב מודיעיני ישראלי במשך חמש שנים.

לפי הפרסומים בתקשורת הזרה, במהלך הפשיטה הפתיעו הכוחות את השומרים הסורים במקום, חדרו למתקן והשתמשו בחומרי נפץ על מנת להקריס את המבנה התת-קרקעי. הדיווחים מציינים כי המבצע, שקיבל אור ירוק מהממשל האמריקני, נשקל בעבר פעמיים אך לא יצא לפועל בשל הסיכון הגבוה. במקביל לפעילות הקרקעית, דווח בתקשורת הסורית על תקיפות אוויריות נרחבות באזור, שגרמו ל-16 הרוגים ו-40 פצועים. על פי הדיווחים, התקיפות האוויריות נועדו למנוע הגעת תגבורת סורית לאזור הפעולה. בישראל נמנעים מלהתייחס לדיווחים אלה.