ישראל משלימה את הכנותיה לתקיפה אפשרית באיראן בתגובה למתקפת הטילים בתחילת החודש, וצה"ל הציג בפני ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר הביטחון יואב גלנט תמהיל מטרות לתקיפה. במקביל להיערכות זו, מתחדדת המתיחות בגזרה הצפונית וחיזבאללה מסרב להפריד בין הלחימה בלבנון לזו בעזה.
בדיון ביטחוני בראשות ראש הממשלה נתניהו ושר הביטחון גלנט, הוצגו תרחישי תגובה שונים לתקיפה אפשרית באיראן. צה"ל הציג בפני הדרג המדיני תמהיל מטרות לתקיפה, ומתבצעים תיאומים רגישים מול מדינות באזור.
כחלק מההיערכות, צפויה להיות מוצבת בישראל סוללת "טאד" אמריקנית להגנה נוספת מפני תגובה איראנית אפשרית. במקביל, שר הביטחון גלנט נפגש עם מנכ"לי משרדי הממשלה כדי להכין את העורף למתקפה פוטנציאלית.
בזירה הלבנונית, בכיר חיזבאללה נעים קאסם הצהיר כי הארגון "דבק בדרישה להפסקת אש בעזה", תוך שהוא מחריף את הטון ומסרב להפריד בין הלחימה בלבנון לזו ברצועת עזה. הצהרה זו מגיעה על רקע דיווחים על הפחתת התקיפות הישראליות בדרום לבנון.
לפי הדיווחים, בחמשת הימים האחרונים לא ביצעה ישראל תקיפות בדאחיה, מעוז חיזבאללה בביירות. יתרה מזאת, ישראל אף הוציאה התראות פינוי למבנים שלכאורה מאחסנים תחמושת של חיזבאללה. למרות שהורתה לתושבים להתפנות מאותם מבנים, ישראל עדיין לא ביצעה תקיפה.
ראש ממשלת לבנון, נג'יב מיקאתי, אף טען כי קיבל "ערבויות מארה"ב להפחתה של התקיפות בדאחיה". במקביל, מדווח על שיקום חלקי של מוסדות אזרחיים של חיזבאללה המסייעים לעקורים באזור.
בינתיים, מקור בלבנון טוען כי קבלת ההחלטות של הנהגת חיזבאללה עברה לחלוטין לידיים איראניות. הסיבה לכך נעוצה בהיעדר דמויות דומיננטיות שימלאו את מקומו של חסן נסראללה בהנהגה. כתוצאה מכך, איראן ממלאת את הוואקום שנוצר בצמרת הארגון.