התות הוא  פרי טעים ומפנק, אבל מתברר שמדובר בגם סופר-פוד של ממש. ניתן לשלב את התותים בשייק, בדייסה, בסלט, ביוגורט או במאפים, וכעת - רגע לפני שהעונה תיגמר, כדאי במיוחד לנצל את יתרונותיהם - ויש לא מעט כאלה.


עשירים בנוגדי חמצון

התותים עתירים בנוגדי חמצון ובאנטוציאננים התורמים להפחתת תהליכים דלקתיים בגוף ומסייעים בהסרת רדיקלים חופשיים שעלולים לגרום נזק לתאים. תהליך זה מסייע במניעת שרשרת הגורמת להזדקנות מוקדמת, מחלות לב, סרטן ועוד.

תורמים לבריאות הלב

תותים מכילים אשלגן המסייע בשמירה על לחץ הדם ובאיזון הנוזלים בגוף, מה שתורם לבריאות מערכת הלב וכלי הדם.

שומרים על מערכת החיסון

תותים עתירים בוויטמין C, רכיב חיוני המגן על תאי מערכת החיסון, המשפר את תפקוד תאי הדם הלבנים ומחזק את מחסום העור – יתרונות אלה חיוניים בייחוד בתקופת החורף, שבמהלכה כידוע נוטים לחלות יותר, אבל גם במהלך כל ימות השנה.

לשטוף תותים  (צילום: Towfiqu ahamed barbhuiya, SHUTTERSTOCK)
רק אל תשכחו לשטוף אותם לפני האכילה | צילום: Towfiqu ahamed barbhuiya, SHUTTERSTOCK

משפרים את מראה העור

הוויטמינים ונוגדי החמצון המצויים בתותים מעודדים ייצור קולגן, מה שעשוי לשפר את מרקם העור ולעזור במניעת נזקי השמש והסביבה.

תורמים לעיכול תקין

תותים מכילים סיבים תזונתיים המשפרים את פעילות מערכת העיכול, ומסייעים לשמירה על תנועת מעיים בריאה.

כמה תותים מומלץ לאכול ביום?


אין המלצה אחידה שמותאמת לכולם. לרוב, מנה של כ-200-150 גרם  (כ-10 תותים) ביום מתאימה לצריכה תקינה כחלק מתזונה מאוזנת ובריאה. תותים הם פרי יחסית דל בפחמימות, לאדם סוכרתי שנעזר בספירת פחמימות המנה המומלצת היא כ-200 גרם תותים.

לסיכום, תותים הם פרי מזין, טעים ומתוק, עשיר ביתרונות בריאותיים רבים: הוא תורם לשיפור מערכת החיסון, משפר את בריאות הלב ותורם גם לעיכול מאוזן. שילובים בתזונה היום-יומית בדרכים מגוונות מאפשר ליהנות מטעמם הייחודי תוך שמירה על אורח חיים בריא.

הכותבת יעל ג׳אן, היא דיאטנית קלינית המתמחה בסוכרת במכבי שירותי בריאות, מחוז הדרום

* התוכן בערוץ זה אינו מהווה חוות דעת מקצועית, המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.