כתוספת פריכה ומרעננת לכריך או בסלט ירקות עם שמן זית איכותי - חסה היא ללא ספק אחד הירקות הבריאים והמומלצים ביותר. היא דלת קלוריות, עשירה בסיבים תזונתיים, בוויטמינים ובמינרליים, ואם תשלבו אותה באופן קבוע בתפריט תוכלו ליהנות מכמה יתרונות תזונתיים בולטים.

 

מונעת מחלות

החסה עשירה בנוגדי חמצון, וביניהם ויטמינים C ו-E, קרוטנואידים ופוליפנולים. אלו מסייעים להפחית את הנזק שנגרם על ידי רדיקלים חופשיים, המובילים לתהליך המכונה "סטרס חמצוני", העלול להוביל למחלות כרוניות כמו מחלות לב.

תורמת למניעת דלקות

חסה מכילה פיטוכימיקלים כמו פלבנואידים ופנולים, שלהם תכונות אנטי-דלקתיות. חומרים אלו יכולים לסייע בהפחתת דלקות בגוף, וכך להפחית את הסיכוי למחלות דלקתיות שונות.

חסה (צילום: barmalini / Shutterstock)
המון יתרונות בתוך העלים הפריכים | צילום: barmalini / Shutterstock

תורמת ללב 

זנים מסוימים של חסה, בייחוד חסה אדומה, עשירים בקרוטנואידים ובחומצות שומן רב-בלתי-רוויות (PUFAs), אשר תורמים לבריאות הלב. זנים אלה הם בעלי "פוטנציאל נוגד חמצון גבוה", המסייעים לגוף להילחם בנזקים.
זנים אדומים של חסה מכילים נוגדי חמצון חזקים יותר ולכן יכולת ההגנה שלהם גבוהה יותר.

משפרת את איכות התזונה

אכילה קבועה של חסה, כחלק מסלט ירקות, יכולה לשפר את איכות התזונה הכללית. מחקרים הראו שאנשים שאכלו סלטים על בסיס ירקות, כולל חסה, צרכו יותר חומרים מזינים חיוניים כמו: סיבים תזונתיים, ויטמינים (A, B6, C, E, K, חומצה פולית) ומינרלים (מגנזיום, אשלגן). צריכה זו תורמת לאיכות תזונה טובה יותר.

 

עדי בצלאל היא דיאטנית קלינית בכירה במחוז ירושלים של הכללית

* התוכן בערוץ זה אינו מהווה חוות דעת מקצועית, המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.