הכרוב הוא אחד הירקות הפופולריים ביותר במטבח. הוא זול, זמין ואפשר להכין באמצעותו מאכלים רבים. הוא מתאים מאוד לשילוב בתבשילים ומרקים, לקדירות בשר ואנטיפסטי. כרוב כבוש יתרום לבריאות מערכת העיכול וישפר את מאזן חיידקי המעיים. הנה עוד כמה סיבות לשלב אותו באופן קבוע בתפריט.

 

עשיר בוויטמינים ומינרלים

הכרוב הוא מקור מצוין לוויטמינים ומינרלים חיוניים, וביניהם ויטמין C שחשוב לתפקוד תקין של מערכת החיסון, וויטמין K שמסייע בקרישת דם. כוס של כרוב קצוץ מכילה 54% מהתצרוכת היומית המומלצת של ויטמין C ו-85% מהתצרוכת היומית המומלצת של ויטמין K. בנוסף, הוא מכיל ויטמין A, ויטמין 6B, ויטמין 9B וגם מינרלים כמו אשלגן, מנגן, סידן ומגנזיום.

מונע דלקתיות ונלחם בזיהומים

כמו הברוקולי והכרובית, גם הכרוב הוא חלק ממשפחת המצליבים. משפחה זו מובילה לירידה בפעילות הדלקתית בגוף, שמתבטאת בירידה בסימני דלקת בדם. אגב, חבישה באמצעות עלי כרוב מומלצת לכל מי שסובל מרגליים נפוחות או מאזור בגוף הסובל מנפיחות או דלקתיות. 

מפחית סיכון למחלות לב וכלי דם

הכרוב עשיר בסיבים תזונתיים, במינרלים ונוגדי חמצון. אלה הוכחו בהשפעתם על הורדת רמות כולסטרול רע (LDL) בדם, ובהפחתת הסיכוי לסבול ממחלות לב וכלי דם. בנוסף, בכרוב מספר רכיבים שתורמים להורדת כולסטרול ובהם: סיבים מסיסים, ויטמין C ותרכובות מסוג פיטוסטרולים שמפחיתות את ספיגת הכולסטרול בגוף.

תזונה נכונה וכושר (צילום: George Rudy, shutterstock)
שלבו אותו בתזונה - הגוף יודה לכם | צילום: George Rudy, shutterstock

תורם לבריאות מערכת העיכול

הכרוב עשיר בסיבים תזונתיים החיוניים לפעילות תקינה של מערכת העיכול. הסיבים תורמים לתנועה תקינה של המעיים, מונעים עצירות ומשפרים ספיגה של חומרים מזינים. בנוסף, הכנת כרוב כבוש במלח או בחומץ מייצר סביבה ידידותית לחיידקים ממשפחת הלקטובצילוס (חיידקים לקטים) שנחשבים ידידותיים לגוף וגם תורמים לשיפור הרכב החיידקים הטובים המאכלסים את המעי (המיקרוביום). פעולה זו משפרת את יעילות מערכת החיסון ותורמת למניעת מחלות.

ידידותי לחולי סוכרת
הכרוב מכיל כמות נמוכה של פחמימות - רק כ-6 גרם פחמימה במאה גרם כרוב לבן. גם ערך האינדקס הגליקמי של הכרוב הוא נמוך, מה שאומר במילים פשוטות שהוא מעלה באיטיות את רמות הסוכר בדם ולכן הוא מתאים למי שסובל מסוכרת.

נלחם במניעת סרטן
הודות לכמות גבוהה של נוגדי החמצון שמצויים בכרוב - גלוקוזינולטים ואיזותיאוציאניטים, הכרוב מגן על הגוף מפני סוגים של סרטן - כגון סרטן המעי הגס, סרטן הריאות וסרטן השד. מחקרים הראו כי הוא עוצר תהליך ההמרה של הורמונים זכריים בגוף להורמון האסטרוגן שמזין את הגידול הסרטני.

 

שיר אלפי -זגר, דיאטנית קלינית בכירה של הכללית במחוז דן – פ"ת