היום (רביעי) עדכן משרד הבריאות על ילד כבן 17 מאזור ירושלים שנמצא חיובי לנגיף הפוליו. מדובר בנער שלא חוסן במסגרת חיסוני השגרה המקובלים. החשד אומת במעבדת הנגיפים של משרד הבריאות.
בהודעת המשרד נכתב כי "מחוז ירושלים של משרד הבריאות ממשיך לבצע חקירה אפידמיולוגית לאיתור מגעים ולהפנייתם לחיסון פוליו במקרה שאינם מחוסנים. המשרד מזכיר כי הדרך העיקרית להגן על הילדים מפני שיתוק היא באמצעות חיסון מומת לפוליו. בנוסף, כדי למנוע המשך העברה של הנגיף, יש חשיבות לשמור על היגיינת ידיים. משרד הבריאות ימשיך בניטור ויעדכן בממצאים".
לאחרונה דווח כי גם לוחמים בעזה חוסנו לנגיף, בעקבות איתור הנגיף באזור.
"אנשים שוכחים את הזוועות שגרם הפוליו"
"המקרה הזה ממחיש את חשיבותם של חיסוני השגרה", אומרת בתגובה לדיווח נטע סופר צור ד"ר לאימונולוגיה ומרצה למקצועות הבריאות. "אסור להיות שאננים ולחשוב ש'לי זה לא יקרה'. רק מי שמחוסן מוגן מהמחלה. צריך להבין שפוליו זה וירוס שמדביק דרך המעיים ורק באחוז מהמקרים הוא גורם לשיתוק. כלומר - על כל מקרה של שיתוק יש בערך מאה מקרים נוספים שבהם הווירוס עובר מאדם לאדם בלי שנדע מזה, ולכן יש מאגר גדול יחסית של אנשים שאפשר להידבק מהם. אם הנגיף קיים בקרב אוכלוסייה לא מחוסנת, הסיכוי שנראה מקרים דומים אינו קטן".
"זה לא הגיוני שבמאה ה-21, במדינת ישראל, כאשר חיסונים לפולין קיימים כבר מעל ל-50 שנה וזמינים לכל, כעת שומעים על מקרה של תחלואה בפוליו", מוסיף פרופ' סיריל כהן ראש המעבדה לאימונותרפיה ודיקן הפקולטה למדעי החיים באוניברסיטת בר-אילן. "התחושה היא כאילו חזרנו לימי הביניים. אנשים שוכחים את הזוועות שגרם הפוליו, זו מחלה שיכולה לגרום לשיתוק לצמיתות ולסיבוכים רבים. מעבר לכך, הורים המחליטים שלא לחסן את ילדיהם, לא רק מסכנים אותם אלא גם מסכנים אחרים שאינם מחוסנים או כאלה שנמצאים בסיכון גבוה לחלות בשל כשל חיסוני".
לשאלות לגבי סטטוס חיסוני וקביעת תור לחיסון, יש לפנות למוקד קול הבריאות *5400 או לרופאי הילדים בקופות.