אלה (שם בדוי), צעירה בת 27 מאזור המרכז, לא חשבה שפעולה פשוטה כמו לעשות פירסינג באוזניים תסתיים באשפוז בבית החולים. "לפני כחודשיים עשיתי פירסינג בחלק העליון של האוזן, באפרכסת", היא משחזרת, "החור נוקב במקום שמאושר על ידי משרד הבריאות, ומאז נראה שהכל בסדר, והאוזן החלימה בלי כאבים".
ואולם, כעבור כמה שבועות, לאחר שבילתה בבריכה, החלה אלה להרגיש כאבים חזקים באוזן שמאל, "שהלכה והתנפחה והחליפה צבע לסגול ואדום". בעקבות כך ניגשה לחדר המיון בבית החולים וולפסון, שם התגלה כי זהו זיהום חיידקי שהצריך טיפול אנטיביוטי דחוף.
"אזור רגיש מאוד עם זרימת דם מועטה"
ד"ר אבי גולדפרב, מנהל מחלקת אף אוזן גרון במרכז הרפואי וולפסון, מסביר כי הזיהום נגרם כתוצאה מחשיפה למים מזוהמים בעת רחצה בבריכה. "אלה אושפזה במחלקת אף אוזן גרון, ולאחר שניקזנו את המוגלה מהאזור, ניתן לה טיפול אינטנסיבי באמצעות אנטיביוטיקה בעירוי". הדוקטור מציין כי הטיפול ניתן בעירוי ולא דרך הפה כדי להעלות את ריכוז האנטיביוטיקה שמגיע לאזור. "לא רבים יודעים, אבל האפרכסת היא אזור רגיש מאוד עם זרימת דם מועטה, ולכן זהו אזור שנוטה מראש לסיבוכים וזיהומים". לדבריו, אם לא ניתן טיפול באופן מיידי, קיים החשש כי הזיהום יתפשט לרקמת הסחוס באזור, מצב שעלול להביא לעיוות בלתי הפיך במבנה האוזן, והוא מוסיף כי ללא טיפול, ובמקרים חריגים, הזיהום עלול להתפשט גם לאזורים אחרים.
"אנחנו נתקלים במקרים כאלה לא מעט. ניקוי יסודי של אזור הפירסינג לאחר החשיפה למים חיוניים למניעת זיהומים. איני ממליץ לעשות פירסינג באפרכסת כלל, אבל אם עשיתם, מומלץ לתת לאזור להחלים במשך חצי שנה לפחות ללא כניסה לבריכה או לים כלל"
ד"ר אבי גולדפרב, בי"ח וולפסון
כעבור ארבעה ימים, ולאחר שמצבה השתפר, שוחררה אלה לביתה עם הנחיות להמשך טיפול ומעקב רפואי. לדברי ד"ר גולדפרב, מקרים מסוג זה אינם נדירים, בעיקר בקרב מי שעושים פירסינג ואינם נוקטים אמצעי זהירות מספקים בעת חשיפה למקורות מים. "אנחנו נתקלים במקרים כאלה לא מעט. חשוב להבין כי הקפדה על היגיינה וניקוי יסודי של אזור הפירסינג לאחר החשיפה למים חיוניים למניעת זיהומים. איני ממליץ לעשות פירסינג באפרכסת כלל, אבל אם עשיתם, מומלץ לתת לאזור להחלים במשך חצי שנה לפחות ללא כניסה לבריכה או לים כלל". הדוקטור מציין כי במצבים של חום מקומי, כאב ונפיחות באזורים שבהם נעשה פירסינג, יש לגשת לקבלת טיפול רפואי.