השבוע עתידה צרפת לפתוח את המשחקים האולימפיים, ומיליוני תיירים מרחבי העולם צפויים להגיע למדינה.

בתוך כך, דיווח הבוקר משרד הבריאות הישראלי על תחלואה חריגה עדכנית באזור, לרבות המשך תחלואה בחצבת, עלייה בתחלואת השפעת, בעיקר בעיר ליון, וכן תחלואת קורונה וגם שעלת, כולל שני מקרים של פעוטות שנפטרו מהמחלה במהלך החודש האחרון. מחלה נוספת, ופחות מוכרת, שכבר גרמה לחמישה מקרי מוות בצרפת מכונה פרוו-וירוס.

"החשש העיקרי הוא בעיקר מהפרוו-וירוס"

פרופ' סיריל כהן, ראש המעבדה לאימונותרפיה באוניברסיטת בר-אילן, מסביר כי הפרוו-וירוס גורם למחלה נגיפית המכונה גם "המחלה החמישית". הוא מציין כי תסמיני הווירוס אצל ילדים כוללים בעיקר: פריחה, כאבי גרון, כאבי בטן ופריחה משמעותית באזור הלחיים. אצל מבוגרים, המחלה מתבטאת בעיקר בכאבי מפרקים ופריחה. לדבריו, הווירוס לרוב חולף מעצמו אך הוא עלול לכלול סיבוכים ובמקרים אלה הוא מסוכן בייחוד לנשים בהיריון ולבעלי דיכוי חיסוני. "10% מהנדבקות בהיריון עלולות לפתח סיבוכים, ובמקרים חריגים מאוד הווירוס עלול לגרום להפלה", מציין הפרופ'.

אישה בהיריון מזוודה (צילום: Prostock-studio, shutterstock)
"נשים בהיריון צריכות להיזהר יותר" | צילום: Prostock-studio, shutterstock

לגבי התחלואה הכללית המתגברת בצרפת, פרופ' כהן אינו נשמע מודאג במיוחד. "כיוון שמדובר באירוע שגורם להתקבצות של אנשים מרחבי העולם, תמיד קיים חשש להפצת וירוסים שונים, אבל אנחנו בלאו הכי נמצאים בתקופת הקיץ שבה אנשים טסים ממקום למקום. מעבר לכך, גם בארץ נמשכת התחלואה במחלות כמו קורונה ושעלת, וגם הייתה עלייה בפרוו-וירוס בשנה האחרונה. החשש העיקרי הוא בעיקר מהפרוו-וירוס שמסכן, כאמור בעיקר נשים בהיריון ובעלי מערכת חיסון ירודה. העובדה שמרבית משחקי האולימפיאדה מתקיימים בשטחים פתוחים מעודדת, כיוון שהדבר מקשה על ההידבקות והעברת הווירוסים השונים".