מצע פריך של חסה, אנשובי, ביצה מגורדת, גבינת פרמזן וקרוטונים פריכים שמעניקים ביס של רעננות: סלט קיסר הוא אופציה נהדרת ובריאה לארוחה בימי הקיץ החמים. מסתבר שכל אחד ממרכיביו מכיל כמה יתרונות חשובים לבריאות הגוף.

חסה: עלי החסה עשירים ברכיבים תזונתיים שטובים לבריאות. היא  עמוסה בוויטמינים A, C ו-K. ויטמין A תומך בריאות העיניים, ויטמין C מגביר את תפקוד מערכת החיסון וייצור קולגן, וויטמין K חיוני לקרישת הדם ולבריאות העצמות. בנוסף, החסה מכילה בטא קרוטן, חומצה פולית ואשלגן ותורמת למניעת טרשת עורקים ומחלות לב. תכולת הסיבים הגבוהה שבה מאטה את ספיגת סוכר בדם, מה שעוזר באיזון רמות הסוכר בגוף.

גבינת פרמזן: מספקת מקור עשיר לסידן ולחלבון. הסידן חיוני לבריאות העצם, עוזר למנוע אוסטאופורוזיס (דלדול עצם) ושומר על שלמות השלד. החלבון, לעומת זאת, תומך בצמיחה ובשיקום השרירים, תורם לכוח ולחיוניות הגוף.

חסה (צילום: barmalini / Shutterstock)
מרכיב עיקרי ובמזין - חסה | צילום: barmalini / Shutterstock


ביצה: מדובר במוצר מזון עשיר בחלבון בעל ערך ביולוגי גבוה שמכיל את כל חומצות האמינו החשובות לגוף, וגם איכות הספיגה שלו בגוף היא מעולה. בנוסף, היא מכילה נוגדי חמצון שחשובים לבריאות העיניים, חומצה פולית שמפחיתה סיכון למומים מולדים בעובר, ויטמין 12B שחשוב, בין היתר, לייצור של כדוריות דם אדומות, ויטמין D שמעודד ספיגת סידן ממערכת העיכול ובניית עצם, ויטמין A ומינרלים כמו סלניום ששומרים על בריאות התאים בגופנו ואבץ וכולין שחשובים לתפקוד תקין של מערכת העצבים בגוף.

רוטב קיסר: הרוטב מורכב בדרך כלל ממרכיבים כמו שמן זית, אנשובי, שום ומיץ לימון. שמן הזית מספק שומנים חד בלתי רוויים בריאים ללב, אנשובי מכיל חומצות שומן אומגה 3 התומכות בבריאות הלב וכלי הדם אשר גם מפחיתות דלקת והשום מכיל אליצין, תרכובת שעשויה לסייע בהורדת רמות הכולסטרול ולהפחית את הסיכוי למחלות לב.

ביצה קשה (צילום: bhofack2, Thinkstock)
הביצה מוסיפה המון חלבון | צילום: bhofack2, Thinkstock

 

שיר אלפי – זגר, דיאטנית קלינית בכירה של הכללית במחוז דן -  פ"ת