בבית החולים מאיר נאלצו לקבוע היום (שלישי) את מותה של תינוקות בת שנה מרמת השרון שנפטרה בביתה. הוריה טוענים כי היא מתה ממחלת חום, אך אין לכך אישור מבית החולים. התינוקת הגיעה ללא רוח חיים לבית החולים ולמרות ניסיונות ההחייאה קבעו הרופאים את מותה במקום.

הגופה פונתה על ידי זק"א להמשך בירור וטיפול במכון הלאומי לרפואה משפטית. יעקב שטיינמץ מתנדב זק"א אמר: "מדובר במקרה מצער מאוד, אנחנו מלווים את בני המשפחה ומסייעים בכל הנדרש, כעת לאחר קבלת השחרור אני מעביר אותה להמשך הלוויה וקבורה בבית העלמין רמת השרון".

בית החולים מאיר, ארכיון (צילום: יח"צ, חדשות)
צילום: יח"צ, חדשות

בת 16 אושפזה בגלל שימוש בגז צחוק

נערה כבת 16, תושבת הקריות, הגיעה למיון הילדים כשהיא סובלת מחולשה גוברת, הפרעות ביציבות ההליכה ותחושת נימול בגפיים. בבדיקת MRI התברר - הקטינה סובלת מפגיעה מפושטת בחוט השדרה עקב שימוש ממושך בגז צחוק. הצוות של המרכז הרפואי בני ציון ערך תשאול לנערה שהגיעה בליווי אביה, וגילו שהשימוש של הנערה בגז צחוק הוא לסירוגין באירועים חברתיים בשנתיים האחרונות. עוד עלה בתשאול כי בחודשיים האחרונים החלה לשאוף את הגז מדי יום. הנערה מטופלת באמצעות ויטמין B12 ויש שיפור קל במצבה.

את מכלי הגז סיפרה שהיא קונה ללא קושי ויחסית בזול בפיצוציות שונות באזור מגוריה. היא אושפזה להמשך בירור במחלקת הילדים במרכז הרפואי בני ציון, שם עברה בדיקה נירולוגית בידי נירולוג הילדים ומנהל המחלקה ד"ר יעקב גניזי. הנערה מטופלת באמצעות ויטמין B12 ויש שיפור קל במצבה.

מנהלת היחידה לרפואת מתבגרים במרכז הרפואי בני ציון, ד"ר נגה כרם, מספרת שבשנים האחרונות חלה עלייה מדאיגה במספר הצעירים המדווחים על שימוש לרעה בגז הצחוק, שהיה ידוע גם בכינוי "גז הקצפות". לגז הצחוק יחסי ציבור חיוביים משום שהוא ידוע בשימושיו הרפואיים כמסייע לכאבי לידה, כמשכך כאב ומפחית חרדות בטיפולי שיניים. בחשיפה קצרה ובתערובת עם חמצן, היא מאשרת, זהו גז בטוח לשימוש. "יש הבדל גדול בין השימוש הרפואי המבוקר ובין השימוש לרעה, שאז נשאף חומר ללא עירוב חמצן ובכמויות גדולות וחוזרות, דבר שעלול להביא לפגיעה במערכת העצבים. בשימוש תכוף הפגיעה עלולה להיות בלתי הפיכה ולהותיר צעירים עם פגיעה תפקודית", אמרה.

ד"ר כרם מוסיפה ואומרת: "אני מצטרפת לד"ר גניזי בקריאה לבני ובנות הנוער לשמור על עצמם ולהימנע משימוש בגז הצחוק וקוראת להורים להשאיר ערוץ תקשורת פתוח וקבוע עם ילדיהם גם בתקופת החופש הגדול, תקופה שבה לעתים שעות הערות של בני הבית אינן חופפות".