מחקר חדש של קופ"ח לאומית, שפורסם לאחרונה בכתב העת המדעי Journal of Attention Disorders (JAD), בחן האם יש קשר בין אירועים של חום גבוה אצל ילדים מתחת לגיל 4, לאבחון של ADHD - הפרעות קשב וריכוז - והתוצאות ודאי יעניינו את כל מי שיש לו ילדים קטנים.
המחקר בחן תיקים רפואיים של 18,000 ילדים שאובחנו עם ADHD, ובדק אחורה - כמה אירועי חום גבוה במסגרת מחלה חולפת היו להם, ובאיזו חומרה. הממצא המרכזי במחקר העלה שלילדים שהיו להם לפחות 3 פעמים אירועי חום של מעל 39.5, היו בסיכוי גבוה יותר ב-213% להיות מאובחנים עם הפרעות קשב, מאשר יתר הילדים.
ד"ר יבגני מרזון, מנהל המחלקה לרפואה מנוהלת ויו"ר ועדת המחקר בקופ"ח לאומית, הסביר שייתכן שהסיבה לכך היא התהליך הדלקתי שהחום הוא אחד הביטויים שלו - שגורם לשינויים במוח, ושצריך מחקרים נוספים כדי ממש לשנות מדיניות.
כבר עכשיו ממליץ ד"ר מרזון לרופאים לשנות התנהגות, ובמקום להגיד להורים "זה בסדר שיש לילד קצת חום כי הגוף נלחם בווירוס, לא צריך לתת לו כלום", כמו שאומרים הרבה פעמים, הוא כן ינחה את הרופאים להנחות יותר את ההורים דווקא כן לנסות להוריד את החום אצל הילד, כולל באמצעות אמבטיות פושרות או קומפרסים קרים על המצח, אבל גם באמצעות יד קלה יותר על ההדק עם התרופות להורדת חום.