פרופ׳ רועי בינרט ופרופ׳ איל נוף מבית החולים שיבא, שהשתילו את קוצב הלב בגופו של ראש הממשלה, סיפרו הבוקר (ראשון) בריאיון לתוכנית הבוקר של ניב רסקין שהייתה הפרעה בבדיקת האק"ג של נתניהו, כשהגיע לבית החולים בשבוע שעבר. שיבא ואנשי לשכתו של נתניהו פרסמו אז שהאבחון של בית החולים הוא התייבשות בלבד, ולא הזכירו את עניין האק"ג.
שני הרופאים סיפרו על ההחלטה לזמן אמש את ראש הממשלה נתניהו בדחיפות לבית החולים: "אתמול המנטר התריע והראה שיש חסם חולף של מערכת הלב, והוא הובא בדחיפות להשתלה של קוצב. ההפרעה הייתה מספר שניות בלבד, אם ההפרעה לא הייתה חולפת וקצב הלב לא היה מתאושש היינו מגיעים לקצב לב איטי עד כדי אובדן הכרה וחלילה דום לב".
המנטר התת עורי בליבו של נתניהו הושתל לאחר שרה"מ הגיע בצוהרי שבת לפני כשבוע לבית החולים. לפי הרופאים, ההחלטה להשתיל את המכשיר המנטר הייתה בגלל שבבדיקת האק"ג שעבר נתניהו הייתה הפרעה: "בשבוע שעבר הייתה הפרעה באק"ג. בעקבות ההפרעה הוא עבר בדיקה פולשנית, שלא הצדיקה קוצב אבל כנהוג במקרים כאלה הושתל מנטר תת-עורי". לדבריהם, אם לא היה את אותו המנטר - לא היה ניתן לאתר את האירוע של הפסקת הדופק אמש וראש הממשלה יכול היה להיות ב"סכנה".
פרופ' בינרט ופרופ' נוף הסבירו שמדובר במקרה שכיח שבו מטופל מגיע בגלל סיבה אחת, במקרה של רה"מ נתניהו התייבשות, ואז מחליט הצוות הרפואי לעשות גם סדרת בדיקות מקיפה בגלל רקע רפואי. במקרה זה, לדבריהם, "הפרעת הולכה ידועה באק"ג כבר עשרות שנים".
"קיבלנו החלטה ללכת לבדיקות מקיפות יותר ולבדוק אם הוא זקוק למנטר או קוצב", הסבירו הרופאים. "הבדיקה הייתה תקינה לחלוטין לכן הלכנו להחדרה של מנטר. זאת אומרת, כשראש הממשלה עזב את בית החולים ביום ראשון אנחנו היינו בתחושה שהאירוע עצמו היה אכן אירוע משני להתייבשות והיו לזה גם סימנים בבדיקות הדם. לא יכלנו לשלול בוודאות שאין הפרעת הולכה חולפת לכן נהגנו כפי שהיינו נוהגים בכל מטופל אחר שמגיע באותו מצב".
השניים לא ידעו להסביר כמה נפוץ המקרה של מטופל שמגיע עם סימני התייבשות, ולבסוף מסיים עם השתלת קוצב בליבו: "יש אנשים שמגיעים מסיבות כאלה ואחרות לבית החולים, אם זו התייבשות או תחושה אחרת, שמצאנו להם הפרעת הולכה באק"ג ולקחנו אותם לבדיקות כמו אלה שעשה את ראש הממשלה".