אישה מאושפזת בבית החולים איכילוב לאחר שילדה בימים האחרונים והתגלה שהיא והתינוק נדבקו בחיידק ליסטריה. מתשאול האישה עולה כי בימים האחרונים היא הזמינה משלוח וולט ממסעדת "אמריקה בורגרס" בתל אביב; משרד הבריאות בודק זאת. האם והתינוק מקבלים אנטיביוטיקה.
מאמריקה בורגרס נמסר: "ביום שישי, 5/5, בשעות הערב נעשה משלוח באמצעות חברת וולט ללקוחות קבועים של מסעדתנו. כעבור כמה ימים הלקוחה הגיעה לבית החולים ללידה. כחלק מבדיקות שיגרתיות נלקחה בדיקת דם מהיולדת ונמצא כי יש לה חיידק ליסטריה".
"במהלך תשאול פנימי של בית החולים העידה הלקוחה כי בימים האחרונים לפני הלידה אכלה במסעדתנו ואין בהכרח קשר ישיר בין החיידק למנה שהזמינה", הוסיפו. "הלקוחה אף ציינה כי חשה בטוב וכי לא הגיעה לבית החולים בגלל החיידק. לא התקבלה אף פעם תלונה בנושא זה. המסעדה מוכרת מאות מנות כל יום".
אתמול נסגרה המסעדה היוקרתית "טופולופומפו" בתל אביב בעקבות תלונות של סועדים על מחלות מעיים, בהם שתי נשים בהריון שאושפזו בבית החולים איכילוב עם הרעלת מזון. אחרי חשיפת N12 - משרד הבריאות הורה לסגור את המסעדה הממוקמת במזרח העיר, והודיע כי פתח בחקירה. בבדיקות המעבדה שנעשו לנשים התגלו חיידקי סלמונלה ואי קולי.
שף המסעדה, אבי קונפורטי, התייחס אתמול למקרה ב"תוכנית חיסכון": משרד הבריאות היה פה והחלטנו לא לקחת שום סיכון, גם אם אנחנו עובדים 10 שנים, גם אם לא קיבלנו תלונות – החלטנו לסגור ליום, יומיים, שלושה - כמה שצריך. מדובר על מאות לקוחות שאנחנו מבטלים, רק כדי לא לקחת שום סיכון. אנחנו מתחילים מהתחלה, ומחטאים את הכול. כל מערכות המסעדה, זרקנו את כל המזון".
במשרד הבריאות הסבירו שזיהום מחיידק האי קולי נגרם בדרך כלל מבשר בקר, כבש או חזיר המזוהמים בצואה. מהבשר החיידק יכול לעבור למוצרים מוכנים לאכילה, כאשר המוצר מיוצר בתנאים תברואיים לקויים, או יכול להישאר במוצר, אם הטיפול בחום לא נעשה בטמפ' הנכונה והחום במרכז המוצר אינו מגיע לטמפ' הנדרשת.
לפי אתר משרד הבריאות, חיידק הסלמונלה הוא הגורם למחלת הסלמונלוזיס בבני אדם ובעלי חיים, כאשר הסימן העיקרי הוא דלקת בדרכי העיכול. עוד מסבירים כי החיידק שייך למשפחת ה-Enterobacteriaceae, וקיימים יותר מ- 2,300 סרוטיפים של החיידק. מכל הסרוטיפים הידועים, רק כ- 10% יכולים לגרום להתפתחות המחלה בבני אדם.