ארגון הבריאות העולמי עוקב בדאגה אחר זן קורונה חדש שמתפשט בעולם, ומקרי הידבקות רבים ממנו זוהו בהודו ובמזרח אסיה. הזן החדש הוא תת-וריאנט של אומיקרון ונקרא XBB.1.16, אך מכונה בתקשורת ההודית גם בשם "ארקטורוס". על אף מקרי ההדבקה הרבים, המומחים מדווחים כי הזן אינו מסוכן במיוחד ולכן אין צורך לנקוט בפעולות אקטיביות, מלבד המשך המעקב.

מריה ון קרקוב, בכירה בארגון הבריאות העולמי (WHO) אמרה: "הזן החדש של הקורונה מסתובב מספר חודשים. מהמעקב של ארגון הבריאות העולמי עולה כי הזן החדש איננו קטלני יותר מקודמיו". מהנתונים הרשמיים של ממשלת הודו עולה כי שיעור הבדיקות החיוביות במדינה עומד על 5.6%, בסוף השבוע אותרו מעל 10,000 מקרי הידבקות חדשים ומספר המקרים הפעילים בהודו גבוה מ-57 אלף תושבים.

בישראל, משרד הבריאות ממשיך לעקוב אחר תמונת מצב הקורונה, אך הנתונים בארץ נשמרים יציבים ולא נצפתה עלייה מדאיגה. נכון להיום, 88 חולים מאושפזים במצב קשה בבתי החולים ומספר המאומתים היומי נמצא במגמת ירידה כשאתמול עמד הנתון על 227 חיוביים לנגיף.

"סביר להניח שהזן החדש יגיע לישראל"

ד"ר עדי ניב-יגודה, מומחה למדיניות בריאות הסביר בשיחה עם N12: "וירוסים עוברים כל הזמן מוטציות ולכן זנים חדשים של קורונה צפויים להתגלות כל הזמן. בהתבסס על דיווחים שמגיעים מהודו אין אינדיקציה שהזן החדש יותר מסוכן או שהוא מוביל לאשפוזים רבים יותר".

"סביר להניח שבמוקדם או במאוחר הזן החדש יגיע גם לישראל", אומר ד"ר ניב-יגודה, "אך נכון לעכשיו לא נראה שיש בכך כדי לשנות את מדיניות הבריאות של ישראל". על פי החלטת משרד הבריאות, ב-15 במאי תבוטל ההוראה לחובת בידוד לאדם שנמצא מאומת לקורונה.

"התפשטותו של הנגיף החדש בהודו איננה מספיקה כדי לשנות את ההחלטה על ביטול הבידוד בישראל", אומר ד"ר ניב יגודה, "יחד עם זאת, על מנת לשמור על בריאות הציבור, קיימת חשיבות רבה שמשרד הבריאות יישאר עם 'היד על הדופק' על מנת לזהות סיכונים בריאותיים: אלו הקשורים בנגיף קורונה ואלו שאינם קורונה".

גורמים במשרד הבריאות הבהירו כי מופעל מערך מודיעין בריאות שמנהל מעקב צמוד על המידע בארץ ובעולם הנוגע להתפשטות מחלות. "המערך מתבסס על מקורות לצורך התראה מוקדמת והערכת סיכונים הנדרשים לגיבוש מדיניות משרד הבריאות בכל הנוגע לבריאות הציבור", נמסר.