מחקר בין-לאומי חדש מוכיח כי אין צורך בהליכה של עשרת אלפים צעדים ביום על מנת לשמור על הבריאות ולהפחית את הסיכון לחלות. מסקנת המחקר הצביעה על כך שהליכה של 6,000 צעדים בקרב בני 60 ומעלה הורידה באופן ניכר את הסיכון למחלות לב, סוכרת, דמצניה ועוד.

בריאיון ששודר היום (חמישי) ב"חמש עם", אמר ד"ר דורי ארד, מנהל היחידה לתזונה ופיזיולוגיה במערך לרפואה מונעת בבית החולים איכילוב כי "זה מאוד אינדיבידואלי. מה שהמחקר המאוד מאוד טוב הזה הראה הוא שאנשים מעל גיל 60 שילכו מעל 6,000 או 7,000 צעדים ביום ירוויחו את כל ההפחתה בסיכון לתמותה. אם הם ילכו מעבר למכסה הזו זה לא בהכרח יפחית עוד יותר את הסיכון לתמותה".

"החוקרים ראו שבקרב אנשים מתחת לגיל 60 סף הצעדים הוא יותר לכיוון ה-9,000 צעדים ביום", הוסיף ד"ר ארד. "הנקודה החשובה היא שזה לא שחור או לבן, הכול או כלום. אין הבדל בין גברים לנשים, אך יש הבדל בגילאים. הקצב שבו נצעד פחות משנה, המסר החשוב הוא שככל שנזוז יותר הסיכון למחלות יפחת משמעותית".

ד"ר דורי ארד מבית החולים איכילוב
ד"ר דורי ארד מבית החולים איכילוב

עוד סיפר הד"ר כי "עשרת אלפים הצעדים התחילו כאיזשהו גימיק שיווקי מאוד מאוד מוצלח. ב-1960 יצאו עם מד הצעדים הראשון, שתורגם מיפנית ל'מד עשרת אלפים הצעדים'. זה איכשהו נתפס אצל אנשים, אבל באופן עקרוני וכל להרוויח את כל היתרונות בהליכה גם אם נצעד ששת אלפים צעדים בלבד. אם נעשה מעבר לעשרת אלפים אין לזה סיכונים, להפך, זה רק יכול להיטיב איתנו".