לפני שבועות ספורים פונתה למחלקה לרפואה דחופה ילדים בבית החולים הציבורי אסותא אשדוד הדסה, תינוקת בת כ-3 שבועות, בעקבות תלונות על קשיי אכילה ושיעולים חוזרים. רופא מיון הילדים, ד"ר עידו ווליניץ, חשד שמדובר בבעיה מורכבת יותר ולאחר ביצוע מספר בדיקות מהירות אבחן את המום הנדיר, המאובחן אחת ל-50 אלף לידות.
נמצא כי הדסה סובלת ממום נדיר ביותר של פיסטולה טרכיאוזופגיאלית, שמשמעותה חיבור בין מערכת העיכול ומערכת הנשימה. למעשה בכל פעם שהדסה ינקה, חלק מהמזון הגיע מהוושט לדרכי הנשימה, לריאות, וסיכן את חייה. לאחר התייעצות עם מספר גורמי רפואה בכירים בבית החולים, הובהר כי כדי לטפל בהדסה במהירות יידרש ניתוח, שיימנע היתכנות של הידרדרות במצבה.
הניתוח המורכב שהציל את חייה של הדסה
הניתוח המורכב כלל שיתוף פעולה של מומחים בעלי התמחויות שונות: ד"ר סעיד איברהים, מומחה הרדמה בתינוקות, ד"ר אביגדור חברוני - מנהל יחידת ריאות ילדים, ד"ר אביעד רוזנברג – מומחה טיפול נמרץ ילדים, ד"ר חני טאף אוליבסטון מנהלת היחידה לגסטרואנטרולוגיה ילדים וד"ר דיאא זוגייר מהדסה, יחד עם צוותי הדמיה וגסטרו ילדים, ובהובלת ד"ר קפולר מנהל מחלקת כירורגיית הילדים.
במהלך הניתוח בוצע ניתוק של החיבור בין המערכות וסגירה של הנקבים בוושט ובקנה הנשימה. הניתוח עבר בהצלחה, ולאחר זמן קצר מהמצופה של התאוששות בטיפול נמרץ ילדים, הדסה החלה לאכול בנחת ולעלות במשקל. היא שוחררה היום לביתה וזכתה לאיחולי בריאות מהצוות הרפואי.
ד"ר ודים קפולר: "מעטים מאוד הרופאים שייקחו בחשבון את האפשרות של המום הזה, ולכן ההבחנה של ד"ר ווליניץ היא כמעט בגדר בלתי יאמן. לרוב ילדים הלוקים במום הזה, מסתובבים זמן יקר תוך סיכון חייהם בין לא מעט רופאים עם הבחנות שגויות כמו אסטמה, רפלוקס קיבתי ושטי ועוד". עוד הוסיף מנהל מחלקת כירורגיית הילדים כי הוא אינו זוכר "זיהוי וניתוח של מטופל כל כך צעיר ובטח לא במשקל 2.8 ק"ג".