המאבק בהשמנה: ארגון הבריאות העולמי הכריז בעבר כי מחלת ההשמנה הפכה למגיפה – אך בישראל, שמככבת בנתוני ההשמנה שרק הולכים ועולים, המטופלים מופקרים להתמודד לבדם עם עלויות הטיפול הגבוהות.
לפי דוח של מיזם אופן, כמעט מחצית מהישראלים חיים עם עודף משקל או השמנה. יתר על כן, כ-4,000 איש מתים מדי שנה בישראל מהשמנה. "השמנת יתר היא אם כל המחלות והיא גורמת באופן ישיר לקרוב ל-20 סוגי סרטן", הסביר ד"ר רז הגואל, מנהל המרכז הרפואי לטיפול בהשמנה.
לפי הערכת החוקרים, העלות הישירה והעקיפה של ההשמנה למשק היא כ-20 מיליארד שקלים בשנה. החישוב הזה כולל גם הוצאות עקיפות שנובעות ממחלות שמסתבכות, ומגדילות את ההוצאה הלאומית לבריאות.
עם זאת, המדינה אינה מסייעת כמעט בכלל לאנשים הסובלים מהשמנה: "כל הזריקות והליווי שאני מקבלת מהמרפאה - הכול מכיסי הפרטי, אני לא מקבלת אגורה אחת סבסוד מאף מקום. סיפרה טובה הורביץ שהצליחה לרדת 26 קילו לבדה. "היום טוענים שהשמנה היא מחלה - אז כמו במחלות אחרות צריך לתת תמיכה מסוימת".
השבוע התכנסה לראשונה ועדת סל התרופות, שבה ידונו בטיפולים ובטכנולוגיות שיזכו למימון ציבורי החל מהשנה הבאה, כולל האפשרות להרחיב את התרופות המוצעות לסובלים מעודף משקל. המטופלים מקווים שאולי הפעם ההשמנה תעלה דרגה בסדרי העדיפויות.