ד', שעברה טיפולי פוריות בבית החולים אסותא בראשון לציון, לא מפסיקה לחשוב על הטעויות שנעשו לטענתה בהליך ההפריה שלה. "עברתי שם טיפולי פוריות כמה שנים. הגעתי לשאיבה, התעוררתי ורק אחרי כמה שבועות קיבלתי דוח של העוברים שכאשר עשיתי חשבון שאלתי את עצמי את השאלה - איפה בעצם נמצאים עוד 3 עוברים? החשש כמובן כרגע הכי גדול זה שהם הוחזרו למישהי אחרת - זה החשש הכי גדול".
ל', שעברה טיפולי הפריה באותו בית חולים העידה: "לדעתי העובר הזה נעלם. אף אחד לא נתן לנו תשובה ברורה ומספקת. זה מחדל מבחינתנו, מחדל נוראי, שיש לנו דוח שחתום על ידי מנהל המעבדה והיום בפועל העובר נעלם".
התלונות הללו רק הולכות ומצטברות והובילו את חלק מן המטופלות להגיש בקשה לתביעה ייצוגית על סך שניים וחצי מיליון שקלים. הנשים שטופלו בבית החולים אסותא בראשון ציון, באמצעות עורכי דינן דורי כספי, שירה פרידן ושמואל מורן, שלחו מכתב לבית החולים ולמשרד הבריאות בבקשה לספק להן בדיקות גנטיות במימון מלא של אסותא בשל החשדות הרבים שהציפה הפרשה.
לק' נאמר במשך שעות ארוכות כי העוברים שלה נעלמו ורק לאחר חיפושים רבים הם נמצאו. "יש לי חששות, שהעוברים שהוחזרו לי באותו מעמד אולי באמת לא היו שלי אולי את העוברים שלי שאמרו לי בבוקר 'אין לך', באמת החזירו למישהי אחרת בטעות". מטופלת אחרת הוסיפה: "היו אמורים להחזיר לי עובר אחד. במהלך ההחזרה הבנו שהופשרו שני עוברים ואחרי שסיימנו את ההפשרה פניתי למעבדה של אסותא כדי לברר מה קרה במהלך ההחזרה. מסתבר שהעובר שהיו צריכים להחזיר לי אותו נעלם, למרות בדוח במפורש שהוקפא מחדש".
ש', שטופלה גם היא בבית החולים סיפרה: "גם לי יש ביציות שאני לא יודעת איפה הן. הם פשוט שאבו אותן בגלל שלבעלי לא היה זרע. אמרתי 'איפה הביציות?' והם אמרו 'לא יודעים, כנראה הלכו לניסויים'". המקרה הזה היה לפני מספר שנים וייתכן שהוא מעיד שהכתובת הייתה על הקיר. "אני לא ישנה בלילות מאז הפרשה", הוסיפה.
אותם העוברים שעברו את ההליך בבית החולים הם תינוקות פוטנציאליים. למעשה, תהליך ההפריה כולל שאיבה של ביציות והפרייתן עם זרע של בן הזוג. לאחר מכן אם ההפריה מצליחה נוצר עובר ובעת הצורך הזוג מגיע שוב לבית החולים ואז מחזירים את העוברים לרחמה של המטופלת כדי ליצור היריון.