אחרי טרנדים רבים בתחום המזון, טרנד חדש ברשת החברתית טיקטוק מציג ארוחת חלבון יחד עם הקפה של הבוקר. איך זה עובד? מכינים את הקפה כמעט כרגיל אבל רגע לפני שמוזגים את החלב, מוסיפים גם אבקת חלבון או משקה מועשר בחלבון. הרעיון התזונתי התפשט ברחבי האפליקציה עם ההאשטאג "PROFFEE".
"האמת שהכל התחיל כשניסיתי קצת לשתות קפה יותר מעניין וגם לצרוך את אבקת החלבון שלי בצורה יותר מעניינת", סיפר שגיב רדא, מאמן כושר במקצועו. "האבקה בטעם וניל. אני מקבל גם את השילוב של הקפה וגם את השילוב של הווניל. זה יותר טעים - ויש לי שליטה על כמות הקפאין".
ענת מטיאש, דיאטנית ילדים, נוער וספורט, הסבירה על חשיבות הטרנד: "הרעיון הוא שהישראלים בעצם לא אוכלים מספיק ארוחת בוקר, מדלגים וכמות הצריכה בקפה בארץ היא 5-3 כוסות קפה ביום. כך שבעצם זה גם עניין חברתי וגם עניין תזונתי. כלומר, אם אני אוסיף את החלבון, זה כמו לאכול חביתה או פרוסה עם גבינה ליד הקפה - וכך סיימתי ארוחה שלמה".
ויש מי שרותם את הפלוסים התזונתיים גם כדי לרדת במשקל. "לחלבון יש אפקט שהוא גם יותר משביע ולא מעלה את הורמון האינסולין כמו פחמימה אז בהחלט לאלו שרוצים יותר לשרוף אנרגיה, להגביר קצת את חילוף החומרים ולהשלים את התזמון של החלבון היומי", הוסיפה ענת הדיאטנית.
אולם, טרנד אבקת החלבון ממש לא נעצר רק בכוס הקפה. כך למשל יובל מוסאי, תושבת בת ים, סיפרה על רעיונות נוספים: "אני מכינה פיצה, פשטידות, מוס שוקולד ועוגות גבינה אפויות. הכול הכול הכול מועשר בחלבון. ובאמת אלו רעיונות שגם עונים על הפן הבריאותי: דל בקלוריות, ללא סוכר, לרוב גם ללא קמח בכלל".
ועדיין כדאי גם לא להפריז. צריכת החלבון המומלצת למובגרים שעושים פעילות גופנית מתונה - היא 0.8 גרם חלבון לכל קילו משקל, ואילו למתאמנים בפעילות מוגברת - מומלץ לצרוך 1.5 גרם חלבון לכל קילו.
"תמיד אני ממליצה ארוחה מאוזנת ולצידה כוס קפה ולא את השילוב של שניהם", אמרה הדיאטנית ענת. מאמן הכושר שגיב הוסיף: "אני גם מקבל כמו שאמרנו את מנת החלבון הראשונה שלי של היום, גם את הקפאין שכולם אוהבים לשתות על הבוקר ובוא נודה בזה, זה גם טעים. מספיק לך אחד כזה או אפילו פחות, אם אתה לא רוצה, לא צריך יותר".