לפחות 200 מטופלות חוששות שהן האימהות של העובר, מאז פרסום תוצאות הבדיקה שהראתה כי מי שנחשדו כהוריו הביולוגיים - אינם נמצאו מתאימים גנטית. כעת, בבית החולים אסותא בראשון לציון מקיימים דיוני חירום בנושא. אמש (שני) פרסמנו ב"מהדורה המרכזית" שיחה עם אחת מהמטופלות שמספרת על הפחד הגובר בקרב האימהות מאז פרסום התוצאות.

פרשת העוברים - סיקור נרחב ב-N12

"זה היה הפחד הכי גדול של כל המטופלות שאלה התוצאות שיתקבלו", סיפרה המטופלת ירדן. "בעצם הבנו שאם זה יקרה, אז יכול להיות שזו כל אחת משאר המטופלות. עכשיו גם השעון מתקתק, מפני שהיא צריכה ללדת ביומיים הקרובים, ויצטרכו להחליט לאן העובר הולך". בנוסף, היא קראה לבית החולים אסותא לחקור את האירוע החמור: "צריך לתת תשובות. זו לא המלצה, זו חובה".

כמו כן, פרסמנו כי בית המשפט הורה למשרד המשפטים למנות אפוטרופוס על העובר לצרכים משפטיים. זאת, כדי שאותו עורך הדין ישקול וינהל את האירוע מבחינה משפטית, תוך שהוא לוקח בחשבון רק את האינטרס של העובר. עורכי הדין של האם ההרה, אסף שרעף וגלית קרנר, התנגדו להוראת בית המשפט ואמרו כי זוג ההורים - הם האופוטרופוס שלה. 

מחדל העוברים: עו"ד גלית קרנר ועו"ד אסף שרעף (צילום: n12)
עו"ד גלית קרנר ועו"ד אסף שרעף, עורכי דינה של האם ההרה - מתנגדים להוראת בית המשפט | צילום: n12

בנוסף, אנו מפרסמים לראשונה כי בת זוגו ואם בתו של פרופ' גמזו, לשעבר מנהל בית החולים איכילוב שמונה להיות היועץ של אסותא במשבר פרשת הביציות - עובדת כראש מחלקת קידום בריאות באסותא. בשל כך, חשש שעלול להיווצר ניגוד עניינים. בסביבתו של גמזו מסבירים: הוא גניקולוג מומחה לפיריון, התפקיד הוא בהתנדבות ובאישור מנכ"ל משרד הבריאות.

בית החולים אסותא ראשון לציון מסר בתגובה: "פרופ' רוני גמזו מגיע כגורם מסייע שמטרתו ללוות ולייעץ לצוות המומחים באסותא לתיקוף ובחינת המתודולוגיה, ולא כמבקר חיצוני. פרופ' גמזו מחזיק בניסיון וידע המקצועי והרפואי הרלוונטי, ולאור העובדה שאינו משמש כנציג ביקורת חיצוני ואנו בוטחים ביושרתו האישית והמקצועית. בנוסף, לאור העובדה שאינו מקבל שכר - אין מניעה להסתייע ביכולותיו למרות שזוגתו מועסקת באסותא".

"עברנו חודש וחצי של סיוט, ליבי עם כל המטופלות"

בחודש האחרון ליווינו את האם שנטען שהיא הביולוגית, ואמש היא סיפקה לנו תגובה ראשונה לתוצאות: "אני ובעלי עברנו במשך חודש וחצי סיוט. העולם התהפך לנו, לא האמנו שזה קורה. כמובן שעצרנו מיד את הליכי הפריון שלנו עם העוברים המוקפאים שברשותינו. במשך התקופה, למרות המאמצים להשתיק אותנו, ניסינו לבצע את הבירור הגנטי. לא בחרנו להיות בסיטואציה הקשה הזו, נקרע לנו הלב והתהפכו לנו החיים".

"אני מאחלת בריאות ליולדת ולעובר", הוסיפה. "אני מקווה מאוד שתימשך החקירה - שהאמת תצא לאור, ויימצאו ההורים הביולוגיים. אין לי ספק שבירור כזה חייב להתבצע. אני לא הצלחתי לחיות כל הזמן הזה, רק מהמחשבה שזו בתי. ליבי עם כל המטופלות והזוגות האחרים".

_OBJ

עורכי דינה של האם שנטען תחילה שהיא הביולוגית, דורי כספי, שירה פרידן ושמואל תורן מסרו: "זה אחד מאותם מקרים נדירים וכואבים, אשר הותיר גם אותנו, מנוסים ככל שאנו, חסרי אוויר והדיר שינה מעינינו. חשנו הזדהות עמוקה עם הצורך של לקוחותינו לדעת אם זו בתם ברחמה של אישה אחרת. בתום מערכה משפטית מורכבת, שבמסגרתה התקבלו כל טענותיו המשפטיות בכל ערכאה מעורבת, סיפקנו ללקוחותינו את התרת הספקות שייחלו לה כל כך".