ביקורת חריפה: בית החולים אסף הרופא, ובקרוב גם איכילוב, מציע באופן פרטי שימוש בתאי לחץ שיכול להגיע לעשרות אלפי שקלים לטיפול בשבץ מוחי, חבלות ראש, ירידה קוגנטיבית, תסמונות פוסט-קורונה ופוסט-טראומה ואף היו דיווחים על הצלחות של ממש. עם זאת, תשעה איגודים רפואיים שלחו מכתב למשרד הבריאות ובו הם דורשים לעצור את מתן הטיפולים לבעיות אלו מכיוון שיעילותם טרם הוכחה מדעית. "בתי החולים עושים עסק מסחרי משירות רפואי שעדיין לא מוכח", מסביר פרופ' נתן בורנשטיין, יו"ר הועדה לבחינת מקצוע הנוירולוגיה במשרד הבריאות.
האיגודים הישראליים כתבו למנכ"ל משרד הבריאות, פרופ' נחמן אש, שהטיפול בתא לחץ אינו מהווה טיפול מומלץ בהנחיות קליניות - לא בעולם, וגם לא בארץ. "מדובר במכירת שירותים של סגולות ריפוי במימון פרטי במערכת הציבורית לקהל יעד עצום, שמטבע הדברים מוחלש ונמצא במצוקה גדולה, ומוכן להיאחז בכל תקווה".
יו"ר איגוד רופאי בריאות הציבור, פרופ' חגי לוין, שחתום על המכתב אמר: "זה לא סוד שמערכת הבריאות ובתי החולים נמצאים כל הזמן בתת תקצוב, לכן הם מחפשים מקורות הכנסה נוספים. אם הם אינם יעילים, אז יכול להיות מצב שאנשים מבזבזים סתם את כספם, במקום להיעזר בטיפולים יעילים". על אף העדויות הנקודתיות של מקרי הצלחה, המומחים מסבירים שהם אינם מהווים הוכחה מדעית ברמת ראיות מספקת ליעילות הטכנולוגיה.
"אני שומע על זה שזה משפר את הזיכרון. האם זה לא פוגע בזיכרון? מה התוצאה? אני לא ראיתי אף מחקר מבוסס שמלמד על כך", אמר ד"ר יולי טריגר, יו"ר האיגוד לרפואה פיזיקלית ושיקום. "אז גם הנושא של מזיק או לא מזיק - זה בינתיים מבחינתי סימן שאלה".
תגובת המרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא): "הטיפולים המוצעים במרכז הרפואי ניתנים באחת מהקטגוריות הבאות: אינדיקציות הנמצאות בסל השירותים, אינדיקציות עליהן יש מחקרים המראים יעילות ואשר עדיין אינן נמצאות בסל השירותים או במסגרת מחקרים קליניים מגוונים. נדגיש, כי הטיפולים במרכזים ההיפרבארים של בתי החולים ניתנים תחת השגחה רפואית צמודה, לאחר שהמטופל עובר אבחון רפואי הבודק את התאמתו לטיפול".