גם בחופש הגדול משפחת גולדברג מתל אביב שומרת על שגרה, ובכל שבוע כל חמשת האחים מגיעים לדיקור סיני גם אם כלום לא קרה. ילדי המשפחה לא חוששים מהטיפול כלל, וטוענים שהוא עוזר להם להתגבר על מחלות קטנות וגורם לתחושה כללית טובה יותר. הם לא לבד – בשנתיים האחרונות נרשם זינוק של עשרות אחוזים במטופלים ברפואה אלטרנטיבית. "לא פשוט להימנע מכל הווירוסים שיש במסגרות השונות עם 5 ילדים. אנחנו מטפלים ברפואה קונבנציונלית במה שצריך, מתחסנים ומקבלים תרופות – אבל הרפואה אלטרנטיבית מאוד מקלה עלינו", מספרת חן גולדברג, שחמשת ילדיה מטופלים בדיקור סיני.
הרפואה המשלימה לילדים הפכה לפופולרית מאוד בתקופת הקורונה וניכר גידול משמעותי בביקוש. ב"מכבי" למשל, לפני הקורונה נעשו כ-10,000 טיפולים בילדים מתחת לגיל 18, ב-2021 נעשו כ-16 אלף טיפולים – עלייה של כ-60%. בקופת חולים "כללית" מעידים על עלייה של 30% בשנה האחרונה, ובלאומית דיווחו על עלייה של 60%.
ד"ר גלי שטופמן, רופאה ומטפלת ברפואה סינית ומנהלת אגף הרפואה ב"מכבי טבעי", מספרת שהיא רואה את העלייה בפנייה לרפואה אלטרנטיבית לצד טיפול רפואי או נפשי. אך שטופמן מסבירה שלמרות כל השנים שעברו, הסטיגמות שחלפו, והשילוב של רפואה משלימה במיינסטרים הרפואי – היא עדיין בגדר תחום פרוץ. "העולם של הרפואה המשלימה הוא עולם שלא מוסדר על ידי משרד הבריאות. לצורך העניין, כל אחד יכול לקום מחר בבוקר ולשים שלט על הדלת שלו שהוא מטפל בכלל ברפואה משלימה כלשהי ומטפל בילדים בפרט. המצב הזה הוא מצב לא תקין", היא מסבירה.
וכמובן, הרפואה המשלימה עולה כסף - טווח המחירים של טיפולים יכול לנוע בין עשרות למאות שקלים על כל טיפול, ולפעמים ישנו פער לא מבוטל בין הקליניקות הפרטיות לשירותים הציבוריים. דיקור סיני פרטי לילדים נע בין 200-350 שקלים לטיפול של 45 דקות, ובקופות החולים טיפול של חצי שעה עולה בין 150-70 שקלים. טיפול שיאצו פרטי עולה 350-200 שקלים, ואילו טיפול קצר יותר בקופת חולים עולה 220-140 שקלים.