בעקבות הכרזת ארגון הבריאות העולמי היום (שבת) על אבעבועות הקוף כמצב חירום בריאותי עולמי, משרד הבריאות עדכן על שורת הצעדים שהוא מבצע על מנת לטפל בהתפשטות אבעבועות הקוף בישראל - והודיע כי אלפי חיסונים צפויים לנחות במהלך השבוע בנתב"ג.
סיקור N12 בנושא:
- ארגון הבריאות העולמי הכריז על אבעבועות הקוף כמצב חירום בריאותי עולמי
- כל מה שצריך לדעת על אבעבועות הקוף | שאלות תשובות
"משרד הבריאות נערך במשך שבועות לטיפול בהתפשטות אבעבועות הקוף בישראל ונקט צעדים לאיתור חולים, מניעת ההדבקה וטיפול בנדבקים", נכתב בהודעת משרד הבריאות. "המשרד ממשיך לעקוב אחר המידע בעולם ונמצא בקשר עם רשויות הבריאות במדינות השונות".
בהודעת המשרד נכתב כי קופות החולים יחלו לחסן בקרוב את מי שזקוק לחיסון - באמצעות כ-5,000 חיסונים שינחתו בישראל בשבוע הבא, ו-5,000 חיסונים נוספים שיגיעו בשבועות הקרובים. בנוסף, מערך המעבדות לזיהוי המחלה הורחב, והמשרד קבע שאת החיסונים תקבל ראשונה האוכלוסייה שנמצאת בסיכון.
במהלך השבוע שוחח שר הבריאות, ניצן הורוביץ, עם מנכ"ל המפעל בדנמרק שמייצר את החיסונים, ולאחר מכן עם ארבעת מנכ"לי קופות החולים - על מנת לוודא שהן ערוכות לדיגום, אבחון ומתן החיסונים החל מהשבוע הבא. "אבעבועות הקוף - אנחנו נוקטים בכל הצעדים: רכש חיסונים, הסברה למניעת הדבקה, פריסת מעבדות לבדיקות, הנחיות לקופות החולים וכמובן טיפול למי שזקוק. שוחחתי עם מנכ"ל חברת החיסונים (שבמחסור גדול בעולם), והוא נענה לבקשתי להגדיל משמעותית את מספר המנות שיגיעו לישראל כבר השבוע. רק בריאות", צייץ הורוביץ.
אבעבועות הקוף - אנחנו נוקטים בכל הצעדים: רכש חיסונים, הסברה למניעת הדבקה, פריסת מעבדות לבדיקות, הנחיות לקופות החולים וכמובן טיפול למי שזקוק. שוחחתי עם מנכ״ל חברת החיסונים (שבמחסור גדול בעולם), והוא נענה לבקשתי להגדיל משמעותית את מספר המנות שיגיעו לישראל כבר השבוע. רק בריאות.
— Nitzan Horowitz ניצן הורוביץ (@NitzanHorowitz) July 23, 2022
משרד הבריאות קרא לכל מי שפיתח חום ופריחה שלפוחיתית, או שהיה במגע הדוק עם אדם שיש חשש שהוא חולה באבעבועות קוף - לפנות לטיפול רפואי. בישראל יש כיום 105 נדבקים - לצד 16 אלף נדבקים ב-74 מדינות שונות.
ראש ארגון הבריאות העולמי מסר כי הסיכון למחלה מתון ברוב אזורי העולם, למעט באירופה שבה הסיכון גבוה. "עם הכלים שיש ברשותנו, אפשר להשתלט על ההתפרצות הזו ולעצור את ההדבקות", אמר מנכ"ל ארגון הבריאות העולמי, ד"ר טדרוס אדהנום גברייסוס.
ד"ר גברייסוס אמר כי היה עליו לפעול כשובר שוויון כדי לפתור את המחלוקת בשאלה האם להכריז על ההתפרצות כמצב חירום בריאותי עולמי, כאשר 9 חברים בוועדת המומחים התנגדו ו-6 תמכו בהחלטה. עם זאת, הוא מסר שההתפרצות התפשטה ברחבי העולם במהירות ולכן הוא החליט שהנושא אכן מעורר דאגה בין-לאומית. "כרגע זו התפרצות הממוקדת בקרב גברים שמקיימים יחסי מין עם גברים, במיוחד אלה עם מספר פרטנרים מיניים", הדגיש ד"ר גברייסוס.