לאחר שהשבוע צומצמו ההגבלות של התו הירוק - מגמת הירידה בתחלואת הקורונה ממשיכה, ועל-פי התחזיות עתידה להמשיך לרדת גם בשבוע הקרוב. בשבוע שעבר הציג פרופסור ערן סגל ממכון ויצמן את התחזית שהתבררה כנכונה - ירידה של כ-34 אחוזים במספר המאומתים היומי. סגל הגיע גם אמש (שבת) למהדורת "חדשות סוף השבוע" והציג את התחזית לשבוע הקרוב שממשיכה להיות מעודדת.
"הירידה במדדים ממשיכה והשבוע כפי שהערכנו רואים סוף סוף ירידה בחולים קשה. עד כה ישנם למעלה משני מיליון מאומתים כשבפועל נדבקו אולי פי שניים יותר, בסוף הגל ייתכן שחצי מהמדינה תידבק באומיקרון ולכן ההערכה היא שנמשיך לראות את מגמת הירידה". סגל אמר כי לפי ההערכות, בסופו של הגל נהיה עם עשרת אלפים או אולי 20 אלף מאומתים ליום. לגבי התחלואה הקשה אמר סגל: "כרגע אנו על 20% חולים קשים פחות לעומת השיא שהיינו לפני שבוע", גם פה ההערכה היא שבסוף השבוע הבא אנחנו נרד מתחת ל-1,000 אולי 800 חולים קשה.
פרופסור סגל הסביר כיצד עובדת התחזית: "כדי לחזות את התחלואה צריכים להעריך שלושה דברים: את מקדם ההדבקה שזה קצב ההידבקות, את הגורמים שישפיעו על המקדם ואת הזמן בו הם ישפיעו". "קשה מאוד להעריך את המקדם, כי הוא תלוי בהרבה גורמים כמו רמת החיסוניות באוכלוסיה והמאפיינים של הנגיף, לכן אותו אנחנו מחשבים מתוך מספר המאומתים שראינו בתחילת הגל והמקדם הזה נשאר יחסית קבוע".
סגל המשיך: "ברגע שחישבנו את המקדם אנחנו יכולים לחשב את מספר האנשים שצריכים להיות מוגנים - על מנת שנראה את המקדם מגיע ל-1 והגל יעצר". "בגל דלתא שבו המקדם היה סביב 1.4, ידענו שבערך צריך להוריד אותו בכ-30% על מנת להגיע למקדם 1, כלומר: 30% מהנדבקים הפוטנציאליים צריכים להיות מוגנים. בגל האומיקרון לעומת זאת כשהמקדם היה סביב ה-2 ידענו שצריך בערך 50 אחוז מהנדבקים הפוטנציאלים שיהיו מוגנים".