מקרה של הידבקות בווירוס הפוליו (שיתוק ילדים) התגלה היום (ראשון) בילד\ה בן\ת 4 בירושלים - שלא חוסנ\ה במסגרת חיסוני השגרה, כך לפי הודעת משרד הבריאות. המחלה, שהביאה בעבר למותם של 760 ישראלים, לא התגלתה בארץ משנת 1989. במקרה הזה, המקור למחלה הוא נגיף פוליו תרכיבי שעבר שינוי ועלול לגרום מחלה בקרב מי שאינו מחוסן.
ממשרד הבריאות נמסר כי לשכת הבריאות המחוזית בירושלים פתחה בחקירה אפידמיולוגית ותיצור קשר עם אלו שבאו במגע הדוק עם הילד/ה למתן הנחיות ספציפיות וכי בהתאם לממצאי החקירה יוחלט על המלצות נוספות. הנגיף התגלה בדגימת ביוב באיזור, ממצא שנצפה לעיתים, אך עד כה באירועים דומים בעבר לא העיד על הימצאותם מקרים קליניים.
מחלת "שיתוק הילדים" הייתה אחת מן המחלות הנפוצות בעולם, עד שבראשית שנות החמישים פותח חיסון נגדה. בין השנים 1954-1950 חלו במחלה 4,700 ישראלים ו-760 מתו כתוצאה ממנה. החיסון נגד המחלה שנכנס לשימוש ב-1957 הקטין את מספר החולים באופן ניכר, והחל משנת 1989 לא התגלתה תחלואה בארץ כלל.
לדברי פרופסור איתמר גרוטו, לשעבר משנה למנכ"ל משרד הבריאות "הניטור הקפדני שהחל לאחר התפרצות הפוליו ב-2013, מאפשר מעקב וזיהוי של נגיפי פוליו בביוב, ובבני אדם. עם זאת, מדובר במקרה חריג, ולא דווחו מקרים קליניים של שיתוק במשך שנים רבות, למרות שמדי פעם נמצאו נגיפים שמקורם בנגיף מוחלש בביוב". פרופסור גרוטו הוסיף כי "יש להמשיך ולנטר, כדי לוודא שאכן מדובר במקרה חד פעמי שנובע מחוסר התחסנות".
במשרד הבריאות הדגישו את חשיבותם של חיסוני השגרה, אשר מהווים את האמצעי החשוב ביותר למניעת המחלה. מחלת הפוליו היא מחלה זיהומית הנגרמת על ידי נגיף (וירוס) הפוליו. הנגיף מדבק ועובר מאדם לאדם (בעיקר בקרב ילדים) וחודר לגוף דרך הפה ומופרש בצואה. לרוב אין סימני מחלה ורק אדם אחד מאלף (שאינם מחוסנים) יחלה באופן תסמיני עם שיתוק.