סימנים ראשונים מישראל ומהעולם מלמדים כי הסיכויים בקרב ילדים לחלות ב"פימס" נעשו נמוכים עוד יותר בגל האומיקרון. כיום בישראל יש ארבעה מקרים של ילדים המאושפזים קשה במחלקות הקורונה, ורק אחד מהם סובל מהתסמונת.
פימס היא תסמונת נדירה שמהווה את אחד הסיבוכים האפשריים של מחלת הקורונה, אשר עלולה להתרחש עד ארבעה שבועות מההחלמה. התסמונת מתאפיינת בהתחלה בתסמינים של חום, כאבי בטן, הקאות ושלשולים ועלולה לכלול דלקת של שריר הלב. מדובר בתופעה שעלולה להוביל לאשפוז ובמקרי קיצון אף לתמותה.
לפי נתונים שהציג משרד הבריאות, מתחילת המגפה אובחנו בישראל 277 מקרים של פימס, אשר מרביתם ילדים בגילים 11-5. שניים מהם נפטרו. גל האומיקרון החל בישראל לפני כחודש ועד כה אובחן מקרה אחד של פימס המיוחס לווריאנט החדש. בשלב הזה אין ודאות אם מדובר בסיבוך בעקבות זן הדלתא או בעקבות הווריאנט החדש. "מבדיקה מול בריטניה עולה כי גם שם זוהו מעט מאוד מקרים של פימס בגל הנוכחי", ציין פרופ' צחי גרוסמן, יו"ר איגוד רופאי הילדים. "ניתן לומר כעת בזהירות שישנם סימנים ראשונים לכך שאומיקרון לא מוביל למספרים גדולים של התסמונת הדלקתית הרב-מערכתית בילדים".
גם פרופ' דרור מבורך, מנהל מחלקת הקורונה בבית החולים הדסה עין-כרם שבירושלים, הצטרף לאינדיקציות הראשוניות החיוביות: "לפי דיווחים שמתקבלים מניו-יורק, עד עכשיו אומתו בגל האומיקרון קרוב ל-15 מקרים של פימס, וזה נחשב לירידה ניכרת בהיארעות בהשוואה לזנים הקודמים דלתא ואלפא. המספרים הללו הם לא בטוחים, אבל הם בהחלט סנונית ראשונה המבשרת טובות. במחלקת הקורונה בהדסה עוד לא ראינו מקרי פימס מאומיקרון, ובגלים הקודמים היו עשרות רבות של מקרי פימס, כך שמהבחינה הזו יש סיבה לאופטימיות".
עם זאת, עדיין צריך להתייחס לנתונים בעירבון מוגבל. גל האומיקרון בישראל החל כאמור רק לפני שבועות בודדים ועל כן ייתכן שהנתונים ישתנו בהמשך. "נמתין לפרסום מחקרים מסודרים", הוסיף פרופ' מבורך.
פרופ' יהודה אדלר, קרדיולוג מומחה הסביר: "הקורונה עלולה לגרום למחלה קשה גם בילדים, אומנם בשכיחות נדירה מאוד. אין מספיק נתונים בנוגע לפוסט-קורונה ושכיחות פימס כתוצאה מהידבקות באומיקרון. בתקופה האחרונה דווחו מקרים בודדים בלבד של התסמונת - אך ייתכן שמדובר בסיבוך של דלתא ולא של הווריאנט האחרון".