משרד הבריאות עדכן הבוקר (ראשון) כי ביממה האחרונה אובחנו 17,521 בני אדם כחיוביים לנגיף הקורונה ביותר מ-151 אלף בדיקות. אחוז הבדיקות החיוביות גבוה במיוחד – 11.71. גם מספרם של החולים שמצבם מוגדר קשה עולה והוא עומד הבוקר על 205. מקדם ההדבקה מוסיף לעלות והוא עומד על 1.97. 8,259 בני אדם נפטרו מפרוץ המגיפה.
מדריך הגבלות האומיקרון המתעדכן
בין הרשויות המקומיות האדומות ביותר, נמצאות הערים אור יהודה, נהריה, גבעת שמואל, תל אביב יפו, פרדס חנה, נס ציונה, כפר סבא ונס ציונה. במודיעין עילית וביתר עילית אחוז הבדיקות החיוביות גבוה במיוחד - והוא עומד על 29 ו-26. במעלה אדומים יש 223.8 חולים לכל 100 אלף תושבים, ונתונים דומים מופיעים גם במבשרת ציון, אפרת וגבע בנימין.
ערים אדומות נוספות הן קצרין, נהריה, קרית טבעון, באר יעקב, מודיעין-מכבים-רעות, מעלות-תרשיחא, בית שמש, פתח תקווה, נתניה, בת ים, גבעתיים, הרצליה, שוהם, רמת גן, שפרעם, קרית ביאליק, רמת השרון וירושלים.
מבחינת התפלגות החולים קשה, לפי קבוצות גיל לכל 100 אלף: בני 60 ומטה: לא מחוסנים - 1.7, מחוסנים ללא תוקף - 0.3, מחוסנים - 0.1. בני 60 ומעלה: לא מחוסנים - 45, מחוסנים ללא תוקף -15.7, מחוסנים -3.7. בנתוני ההתחסנות לא נרשם שינוי משמעותי, ומספר המתחסנים במנה השלישית עומד על 4,322,783.
נוכח התפשטות התחלואה, מדיניות הבדיקות החדשה והביקורת על מחירי בדיקות האנטיגן, אישר משרד הבריאות מכירה של בדיקות אנטיגן גם ברשתות השיווק ובסופר מרקטים. שר הבריאות ניצן הורוביץ מעריך כי ההחלטה תוביל להוזלה דרמטית של מחירי הבדיקות.
הבוקר דנה ועדת החוקה של הכנסת בהתפרצות ווריאנט האומיקרון, כאשר בדיון משתתפת ראש שירותי בריאות הציבור במשרד הבריאות ד"ר שרון אלרעי פרייס. יו"ר הוועדה ח"כ גלעד קריב אמר עם פתיחת הדיון כי "לשקול שימוש בצו לפיקוח מחירים על ערכות הבדיקות הביתיות".
"כולנו עדים לצורך בהתמודדות יצירתית עם גל התחלואה הנוכחי, שיש לו מאפיינים ייחודיים", הוסיף ח"כ קריב. "נשמעת לא מעט ביקורת, אך אני עדיין עומד על דעתי שהתגובה בישראל סדורה ואיכותית לעומת העולם. ישראל מיטיבה בהתמודדות מול כל העולם המערבי עם גל מתעתע". הוא הוסיף כי "חובת הממשלה לוודא שאין השתוללות מחירים. הגדלת מצאי החנויות זה לא צעד מספק. יש מקום לשקול שימוש בצו לפיקוח על מחירים. זאת בדיוק הסיטואציה שהממשלה צריכה להטיל פיקוח מחירים ובכוונתי לבחון את הדרכים לשם כך".
אמש העריך פרופ' ערן סגל ממכון וייצמן, המייעץ לקבינט הקורונה, כי כבר השבוע מספר המאומתים לנגיף בישראל יגיע ל-50-40 אלף בני אדם, ובסך הכל לחצי מיליון בני אדם. כפי שצפו, אומיקרון ממשיך להתפשט בקצב מהיר, והכפלת מספר המאומתים מתרחשת בכל כ-3 ימים.
אם בתחילת השבוע שעבר מספר הנדבקים היומי עמד בממוצע על 2,800, שבוע בדיוק לאחר מכן, הממוצע כבר עמד על יותר מ-12 אלף נדבקים ליום - עלייה של יותר מ-340%. לגבי מספר החולים קשה, אם לפני שבוע, מספרם עמד בממוצע על יותר מ-10 חולים חדשים ביממה, נכון לאתמול, יש כבר קרוב ל-20 חולים קשה בממוצע, עלייה של 90%. תחזית החולים קשה אומנם תציג עלייה במספרם בבתי החולים, אך היא "כנראה עדיין תהיה מתונה יותר ובסדר גודל של 350-250 חולים קשה בבתי החולים", טוען פרופ' סגל.