"השתגענו? שחררו לחופשי": פרופסור עידית מטות יצאה נגד הנחיות הממשלה בפוסט שפורסם הערב (שבת) בעמוד הפייסבוק של בית החולים איכילוב וטענה כי הנתונים על מספר המאושפזים לא משקפים את תמונת התחלואה האמתית.
"האומיקרון שייך למשפחת הקורונה אבל אין מה להשוות בינו לבין זנים קודמים כמו האלפא והדלתא שחווינו שגרמו למחלה ממושכת וקשה", כתבה פרופסור מטות, מנהלת מערך ההרדמה וטיפול נמרץ במרכז הרפואי איכילוב וחברה במטה הקורונה שלו. "למעשה, כבר חודש אנחנו רואים ומבינים שהאומיקרון מדבק מאוד אך בעל יכולת לנזק מזערית. מזערית!".
המומחית ציינה כי בבית החולים שבו היא עובדת אין אפילו מונשם אחד כתוצאה מאומיקרון, ושגם אין מחסור במכשירי אקמו כפי שהיה בעבר – "פשוט כי אין צורך". יתרה מכך, פרופסור מטות העידה בפוסט כי מרבים המאושפזים בבתי החולים שנספרים כמאושפזים חולי קורונה – כלל אינם מאושפזים בגלל המחלה.
"לדוגמא: יולדות, צעירים אחרי נפילה מקורקינט, מטופל עם זיהום בדרכי השתן ועוד", הסבירה. "מדווח לכם על שני מטופלים קשים אצלנו בטיפול נמרץ אבל האמת היא שהם לא בגלל קורונה, אחד אחרי תאונת דרכים קשה והשני בגלל דימום למוח. לכן, הפרסום של מספר החולים הקשים עם קורונה שמופיע כל יום בתקשורת הוא מטעה!".
"למעשה, חולים קשה בגלל הקורונה הם בודדים", חשפה. "וגם עבור חלקם ההגדרה שהוחמרה של חולה קשה כפי שדיברנו בעבר יוצרת מצג שווא של תחלואה קשה ללא כדין ובפועל יוצרת רק חרדה ומובילה להחלטות ניהוליות בעייתיות".
טירוף הבידודים
לאחר שפרטה את הדברים, קראה פרופסור מטות לשינוי דרסטי בהנחיות ובהתייחסות הכללית לגל האומיקרון: "אנשים נאלצים להיות כלואים בבתיהם ואנחנו דה פקטו בסוג של סגר והמדינה על סף קריסה. תגידו, השתגענו? ועל מה? טירוף הבידודים כדאי שיעבור הערכה מחדש. בוודאי עבור א-סימפטומטים. בוודאי עבור הילדים שחייבים חיים של שגרה - אנו גוזלים מהם ילדות, התפתחות, לימוד, ומעניקים להם פחדים, הפרעות נפשיות ורגרסיה".
"בבקשה תצילו את דור העתיד שלנו אבל תצילו גם את ההורים שמבודדים עם הילדים", כתבה פרופסור מטות. ההנחיות, לדבריה, צריכות להיות פשוטות מאוד: "מי שחש לא טוב שישהה בבית. כל השאר – שחררו לחופשי ופשוט תעשו דבר אחד – שימו מסיכות".
את הזרקור הפנתה פרופסור מטות למחלת השפעת, שלדבריה לא זוכה לסיקור מכיוון שזו "מחלה ללא יחסי ציבורי" לדבריה. "את החולים האלה לא סופרים ומפרסמים", כתבה. "אלה חולים שמדי שנה מאות מהם ממלאים את בתי החולים, ששוכבים בפנימית מוגברת, אחדים מתקבלים לטיפול נמרץ, ועליהם לא שומעים באותה תדירות אם בכלל מלבד הכתבה השנתית על 'הזקנה מהמסדרון'. שפעת זו מחלה ללא יחסי ציבור. אבל היא הורגת".