גל רודף גל? הווריאנט החדש BA2 הולך והופך דומיננטי במדינות אירופה – וכעת עולה חשש כי עם דעיכת האומיקרון, יהפוך לווריאנט הנפוץ הישראל. לאחר הודעת משרד הבריאות על 350 מקרים ראשונים שהתגלו בישראל, מנכ"ל משרד הבריאות פרופ' נחמן אש התראיין ב"תוכנית חיסכון" והדגיש: "קיים חשש שהווריאנט מדבק מאוד ועשוי להעלות את התחלואה אפילו יותר".
אנחנו מעריכים שהווריאנט החדש נמצא ב-10% מהמקרים", העריך פרופ' אש. עוד הדגיש כי מדובר בהערכה גסה, המבוססת על הריצופים שעושה משרד הבריאות. על ההערכות מי שנדבק באומיקרון חסין מהווריאנט החדש, אמר: "לפי הנתונים שקיימים אצלנו, אנחנו לא רואים מקרים שהוא מדביק את מי שחלה באומיקרון. לא אצלנו - ולא במקומות אחרים".
פרופ' אש הדגיש כי הוא מוטרד מכך שהווריאנט החדש ישתלט על התחלואה ויעלה את מספר המאומתים – אף יותר מהאומיקרון: "יש אפשרות שכרגע לא נראה את הירידה בתחלואה - כמו שאנו מצפים לה", אמר.
במקביל לחששות מהתפרצות הווריאנט החדש – חשוב לזכור שהגל החמישי עדיין לא דעך לחלוטין. 280 בני אדם נפטרו בשבוע האחרון לאחר שנדבקו באומיקרון - מספר גבוה, בייחוד ביחס לרושם הציבורי כי מדובר בזן לא מסוכן במיוחד. "זה לא וריאנט מאוד קל", הבהיר מנכ"ל משרד הבריאות. "הקורונה היא עדיין מחלה קשה, שתוקפת בעיקר אנשים מבוגרים ואנשים עם גורמי סיכון".
"אנחנו רואים סימנים ראשוניים של ירידה במספר המאומתים. מקווה שבימים הקרובים נראה ירידה גם במספר החולים קשה"
פרופ' נחמן אש, מנכ"ל משרד הבריאות
על השאלה עד מתי נמשיך עם הקצב הזה, השיב: "אנחנו רואים סימנים ראשוניים של ירידה במספר המאומתים. אני מקווה שביומיים-שלושה הקרובים נראה ירידה גם במספר החולים קשה ובמספר הנפטרים". לדבריו, במובן זה, האומיקרון מתנהג כמו הזנים שקדמו לו.
מוקדם יותר היום התייחסה ד"ר שרון אלרעי-פרייס לחשש מהתפרצות הווריאנט החדש והדגישה כי "כדי שמחלים טרי יידבק בוירוס יחסית דומה, הוא צריך להיות מספיק שונה כדי שהנוגדנים שנוצרו לו בגוף ועזרו לו להחלים, לא יגנו עליו. כרגע אנחנו לא יודעים שזה קורה".
במהלך הדיון שהתקיים בוועדת הבריאות, שעסק במעקב ועדכון חיסוני הקורונה לילדים, אמרה ראש שירותי בריאות הציבור: "בישראל יש 297 מקרים בווריאנט החדש BA2 - אף אחד מהם לא נדבק בעבר באומיקרון".