יותר מאלף ישראלים שנדבקו בקורונה כבר טופלו בתרופה החדשה "פקסלוביד" מאז שנחתה בישראל בשבוע שעבר, אבל רבים עדיין מסרבים לטיפול שאמור למנוע הידרדרות לאשפוז. עד כה קיבלו כ-1,030 חולים את התרופה – ואף אחד מהם לא הידרדר לאשפוז. עם זאת, כ-430 חולי קורונה סירבו לקבל את התרופה, למרות שנמצאו מתאימים.
למעשה, 1 מכול 3 חולים מסרבים לקבל את התרופה, למרות שהם מוגדרים בסיכון להידרדרות והעובדה שהתרופה מגיעה אליהם עד הבית עם שליח ובחינם - כך פרסמנו הערב (שלישי) ב"מהדורה המרכזית". התרופה אמורה למנוע את העלייה במספר החולים בבתי החולים, ותופעת הלוואי העיקרית שמדווחים עליה בינתיים היא טעם מר בפה.
התרופה החדשה של פייזר אמורה למנוע הידרדרות במצבם של חולים קלים ביעילות של 89%, והדיווחים שמגיעים מהמטופלים הראשונים בישראל הם טובים בינתיים. "התרופה עזרה לי", סיפרה רויטל כהן, מבוטחת בכללית שטופלה בביתה בפקסלוביד. "ביום שהתחלתי לקחת את התרופה החום ירד לגמרי תוך 24 שעות, ולא עלה מאז".
"אולי זה פסיכוסומטי, אבל הרגשתי שהתרופה תומכת בי ובגוף שלי ולא נותנת לו להגיע למצב לא טוב", אמרה בת שבע ליפשיץ, מבוטחת בלאומית שטופלה בביתה באותה תרופה. "יש תחושה שזה עושה את העבודה בקיצור המחלה", הבהיר ד"ר דורון דושינצקי, מנהל מחלקת מחלימי קורונה בלאומית.
"כ-50% מהמטופלים שאנחנו מציעים להם את הטיפול מסרבים", הסביר ד"ר דורון נצר, ראש אגף רפואה בקהילה בשירותי הבריאות כללית. "כשאנחנו מתחקרים את הנושא מסתבר שרוב האנשים מאמינים שהמחלה היא קלה, ולכן למרות שהם בדרגות סיכון גבוהות, הם מסרבים לקבל את הטיפול".