"הציבור לא איתנו": הממשלה החליטה היום (ראשון) להשהות את ההחלטה על ביטול התו הירוק בקניונים. "תקנות התו הירוק יובאו לאישור בהמשך במשאל טלפוני", נכתב בהודעת הממשלה. עוד נמסר כי הוחלט להאריך את הגבלת הפעילות בשדות התעופה עד ל-7 בפברואר, בכפוף לאישור ועדת הכלכלה. שרת הכלכלה ברביבאי העבירה ביקורת: "התחושה בציבור שהממשלה ויתרה". פרופ' סגל: "בשבוע הקרוב צפויים כחצי מיליון נדבקים". בנט על התו הירוק: "לא נביא את זה להצבעה כי אני רואה שיש הרבה שרים שמתנגדים".
סיקור נרחב של מגפת הקורונה ב-N12:
• דיווח בקפריסין: התגלה וריאנט משולב של דלתא ואומיקרון
• הרופאה שגילתה את האומיקרון: "הגל יורד באותה מהירות שבה עלה"
• פרופ' ערן סגל: "בשבוע הקרוב יידבקו כחצי מיליון ישראלים"
השר מאיר כהן אמר בישיבת הממשלה כי "הציבור לא איתנו ויש הרבה בלבול. לאפשר התקהלות של עשרות אלפים במגרשים - זה מבלבל את הציבור". שרת הכלכלה אורנה ברביבאי הוסיף כי "אנחנו לא ברורים. התחושה בציבור היא שהממשלה ויתרה על המאבק בקורונה".
"הבעיה המרכזית היא חוסר עקביות בהחלטות ושינוי שלהן באופן תדיר", אמרה השרה פנינה תמנו שטה. פרופ' ערן סגל הסביר בישיבה כי גל האומיקרון צפוי להגיע לשיא בתוך 3 שבועות ואז תחול ירידה. "בשבוע הקרוב צפויים כחצי מיליון נדבקים", אמר. "צפי הדבקה של 4-2 מיליון בסך הכול".
פרופ' סגל הוסיף כי "להגבלות שאינן סגר הדוק יש השפעה מוגבלת על קצב התפשטות המגפה. ברמת התחלואה הנוכחית לכלל הבדיקות יש השפעה קטנה על קצב התפשטות התחלואה. סביר שמספר החולים קשה לא יעבור את שיאי הגלים הקודמים".
ראש הממשלה נפתלי בנט הנחה את שרת הכלכלה ברביבאי ואת שר התרבות חילי טרופר לשבת עם משרד האוצר כדי לבנות מתווה למי שנפגע. "צריך לצמצם הדבקה כדי לבלום את הדלתא. למה לבטל את התו הירוק אם המדיניות היא חיסון?", אמרה השרה תמר זנדברג.
השר טרופר השיב: "אל תבטלו את התו הירוק". גם השרה מירב כהן הצטרפה: "זו טעות לבטל אל התו הירוק". רה"מ בנט סיכם כי "לא נביא את זה להצבעה, כי אני רואה שיש פה הרבה שרים שמתנגדים לזה".
השרה כהן הוסיפה: "חייבים לבנות מתווה סיוע לעסקים שנפגעו. זה יקרה בכל מקרה. אז חבל שניגרר לתוך הבוץ עם האירוע הזה". "האנטיגן הוא אכן פחות רגיש אבל באומיקרון תוך יממה או שתיים אתה מאוד מדבק", אמר בנט. "אם אתה בשלב ראשון תצא בסבירות גבוהה שלילי אבל אחריי יומיים כנראה תצא חיובי"
השרה כהן שאלה: "אז למה לא שכל שלושה ימים נעשה בדיקת אנטיגן בבית?". בנט השיב לה כי "זה נכון. גם במחיר של PCR אחד ניתן לעשות 13 בדיקות אנטיגן".
"כמעט בלי קשר למה מדינות עושות, יש הכפלה של המאומתים כל יומיים או שלושה", הסביר פרופ' סגל. "לכן הדרך לבלום תחלואה זה רק סגר מאוד הדוק כמו בסגר הראשון, אחרת פשוט נראה הכפלה כל יומיים שלושה. אנחנו רואים האטה מסויימת אבל לדעתי זה לא אמית וקשור לקצב הבדיקות. אם נמשיך בקצב הזה אז פשוט יגמרו האנשים שיכולים להידבק ואז נעצור את הגל".
הוא הוסיף כי "הגעה לשיא תוך שלושה שבועות. צפי הדבקה של 2-4 מיליון נדבקים. ואז תחילת ירידה. ייתכן שנעבור את ה-100,000 נדבקים ביום ברגע שנגיע לכאלו מספרים. אז גם הירידה תהיה חדה". השרה כהן שאלה האם מי שנדבק יכול להידבק שוב, וסגל השיב: " אנחנו לא יודעים, 1 משלושה או ארבעה ידבק ואחרי שלושה שבועות נראה גרף של ירידה. קצב העלייה של תחלואה קשה נמוך מקצב העלייה במאומתים".
שר הבריאות הורוביץ אמר בישיבת הממשלה: "הרבה אנשים נפגעים כלכלית בגלל הקורונה. לכן צריך לפצות אנשים שנמצאים בבידודים ארוכים, וגם לפצות עסקים שהפעילות שלהם נפגעת מאוד עקב היעדרות עובדים ולקוחות".
במקום החלטה על ביטול תו ירוק בקניונים, הממשלה החליטה לאשר שחובת ביצוע בדיקת קורונה בכניסה לישראל תוארך עד ל-7 בפברואר. עוד הוחלט כי תחול חובת ביצוע בדיקה שבועית עבור איש צוות הנכנס לישראל ממדינה שהיציאה אליה לא הוגבלה, זאת גם אם שהה באותה מדינה פחות מ-12 שעות ולא יצא משטח נמל התעופה.
הממשלה החליטה גם כי הפיקוח הטכנולוגי על הנכנסים לישראל יוארך עד ל-9 בפברואר, זאת בכפוף לאישור ועדת חוק של הכנסת.
בתוך כך, שרת החינוך יפעת שאשא-ביטון קראה בישיבת הממשלה להעניק בדיקות חינם גם לתלמידים וצוותי ההוראה מחויבות הביניים והתיכונים. "ההחלטה המשותפת שקיבלנו לבדיקות חינם לתלמידים וצוותי ההוראה בבתי הספר היסודי והגן מחויבת המציאות", אמרה. "בישיבת הממשלה הקודמת, הצגתי את הבקשה כדי להקל על התלמידים וצוותי ההוראה ולאפשר להם לקיים רצף לימודי סדיר. כעת אני פועלת גם למען התלמידים וצוותי ההוראה מחטיבות הביניים והתיכונים כדי שיקבלו אף הם את הבדיקות בחינם והעליתי את הנושא גם היום בישיבת הממשלה".