בצל החשש מהאומיקרון - חדשות טובות: פאנל המומחים של מנהל התרופות והמזון האמריקני (ה-FDA) הצביע אמש (שלישי) בעד המלצה על תרופת הקורונה "מולנופיראוויר" של ענקית התרופות "מרק" תחת שורת אזהרות. ההצבעה עברה ברוב דחוק, והאישור בגלולה הומלץ לחולי קורונה בוגרים עם תסמינים קלים עד בינוניים שנמצאים בקבוצות סיכון. הצעד מגיע לאחר שה-FDA בחן נתונים אודות הגלולה והגיע למסקנה שהיא אפקטיבית. כעת ממתינים בעולם לאישור הרשמי של התרופה הראשונה בעולם על ידי ה-FDA וה-CDC, שעשוי להגיע תוך ימים ספורים ובכפוף לכך התרופה תהיה זמינה לשימוש בשבועות הקרובים.
יצרנית התרופות הגישה בקשה לאישור חירום של התרופה בחודש שעבר לאחר שהמחקרים הראו שהגלולה הפחיתה את הסיכון לאשפוז בכ-30%. חלק מהמומחים טענו שיש לבצע מחקר נוסף לגבי בטיחות השימוש בתרופה והשפעותיה לפני אישורה.
פרויקטור הקורונה פרופסור סלמן זרקא התייחס להמלצת המומחים לאשר את התרופה לקורונה: "היא לא תרופה מושלמת, אבל היא חשובה בשביל לעזור לחולים שהמהחלה שלהם יכולה להסתבך", אמר לגולן יוכפז וענת דוידוב בתוכנית שבע תשע ב-103FM. לגבי התרופה של חברת "מרק" הוסיף: "ממה שאנחנו שומעים התרופה של פייזר טובה יותר, אבל שני הכלים חשובים".
"הוכחנו שהיינו בין הראשונים להביא את ההחיסונים ואני מניח שגם את התרופה", אמר פרופ' זרקא, "ברגע שיתחילו לשווק את התרופה אני חושב שאזרחי ישראל יכולים להיות בטוחים שהיא תהיה בישראל".
ההצבעה עברה בפאנל המומחים של ה-FDA ברוב של 13 בעד אל מול 10 מתנגדים. הטיפול באמצעותה כולל נטילת גלולה דרך הפה למשך 5 ימים. כרגע אין ניסיון לאשר את התרופה גם לילדים. חלק מהמומחים הביעו חשש שמנגנון הפעולה של התרופה, שמכניס שגיאה בקוד הגנטי של הנגיף כדי למנוע ממנו להשתכפל, עלול לגרום לווריאנטים חדשים ומסוכנים יותר. ה-FDA מחשיב את הסוגיה לתיאורטית בלבד נכון להיום.
התרופה לא נועדה להחליף את החיסון לקורונה, והשפעותיה על מחוסנים לא נחקרו. בנוסף, הגלולה לא נחקרה אל מול וריאנט האומיקרון, אך מומחים בחברה טענו שהם צופים שהיא תישאר אפקטיבית. בשבועות הקרובים ה-FDA עשוי לאשר גלולה דומה אך אפקטיבית יותר של חברת "פייזר". מומחים מקווים שהתרופות יקלו משמעותית את המאבק בקורונה.