על רקע הזן החדש ממשיך להתפשט בעולם, ישראל תתרום מיליוני חיסוני אסטרהזניקה למדינות עולם שלישי. במשרד החוץ מעוניינים שהמנות יועברו לאפריקה - שם התגלה האומיקרון ואחוזי ההתחסנות ביבשת נמוכים במיוחד, בעיקר בשל העוני של המדינות. משרד החוץ מסר בתגובה: "משרד החוץ, בשיתוף עם גורמים נוספים, בוחנים אפשרויות לסיוע בחיסונים למדינות שזקוקות לכך".
סיקור הקורונה ב-N12:
• דרום אפריקה לישראל: “החיסון יעיל נגד וריאנט אומיקרון”
• וריאנט אומיקרון תפס את יבשת אירופה לא מוכנה
• קבינט הקורונה אישר: בידוד לחוזרים מחו”ל
הדבר פורסם הבוקר (חמישי) לראשונה בגלי צה"ל. על פי הפרסום בגל"צ, התרומה תעבור דרך יוזמת החיסונים העולמית covax. משרד החוץ התבקש לגבש רשימה של מדינות אליהן ישלחו החיסונים. הרשימה לא גובשה עדיין באופן סופי, ובישראל מכוונים בעיקר למדינות ביבשת אפריקה. גורם ישראלי אמר לגל"צ כי יש כוונה להעביר חיסונים גם למרוקו.
במסמך שגובש לאחרונה על ידי המטה לביטחון לאומי, התבקשו משרדי ממשלה שונים והמוסד למסור את דעתם. בכיר במערכת הבריאות אמר לגל"צ: "מהלך חשוב מאוד למעמדה של ישראל, נתקלים כל הזמן בבקשות לתרום חיסונים". המלצתו הרשמית של שר החוץ יאיר לפיד שנותנת אור ירוק למהלך הועברה גם למטה לביטחון לאומי וגם לראש הממשלה. בשלב הזה, נדרשת חוות דעת משפטית שצריכה להעביר שהאחריות אם קורה משהו לחיסונים - לא חל על ישראל, שצפויה לקרוא למדינות נוספות לתרום חיסונים.
מנכ"ל מודרנה, סטפן בנסל, העריך כי יעילות החיסונים נגד האומיקרון תהיה פחותה מיעילותו מול הזנים הקודמים - כך על פי ריאיון שפורסם הבוקר בעיתון הבריטי פייננשל טיימס. הווריאנט, שמעורר חששות לגל תחלואה נוסף בארץ, אובחן כבר בכ-20 מדינות ברחבי העולם - בהן בריטניה, דרום אפריקה, גרמניה, קנדה, איטליה, צרפת, וספרד.
ההערכות בעולם הן כי הווריאנט אינו גורם למחלה קשה יותר, אך הוא מידבק יותר. ראש ארגון הבריאות העולמי, ד"ר טדרוס אדהנום גריבריסוס, הזהיר כי האומיקרון מציב "סיכון גדול מאוד לזינוק בתחלואה העולמית", וטען שהמגפה לא תיגמר עד שלכל המדינות תהיה גישה לחיסון.