מדי יום מגיעות לביתה של יפית אלמליח, מנהלת עמותת "גמאני", נשים המתמודדות עם סרטן השד בכדי לשאול פאה מתוך ארון הפאות שבביתה. הפאות בארון של יפית, שימשו עשרות חולות סרטן שד שהחלימו מהמחלה ונשארו עם הפאה ועם תקווה גדולה שהמחלה יכולה לעבור.

"הרגע הזה שהבנות שמות את הפאה ומבינות שהשד לא כזה נורא ואפשר להיות בלי שיער זה תמיד משמח אותי", מספרת יפית על הרגעים המיוחדים שנובעים מהפרוייקט שלה. יפית מספרת על כך שנשים שמשאילות פאה מתקשות להחזיר אותה גם לאחר שהחלימו: "זה לוקח אפילו שנים אחרי שהחלימו עד שהן מחזירות או עד שהן מניחות את הפאה בארון, מתוך החשש שהמחלה תחזור. בעצם הפאה היא הסימן היחידי שלהן בתקופה של הטיפולים, לנורמליות".

הפאות של יפית (צילום: חדשות 12)
פולי שקורטוב | צילום: חדשות 12

לפני 5 שנים החלימה יפית בעצמה מסרטן השד וכעת היא מלווה ברגישות את המטופלות בבחירת הפאה. "הפאה הצילה אותי", נזכרת אלונה יצחקי כהן שהחלימה מסרטן השד והגיעה למחסן של יפית כדי להחזיר את הפאה שהשאילה ממנה עם כמה פאות נוספות שרכשה בדרך: "הסתובבתי איתה הרבה ואחרי שנתיים כמעט אני באה עם שיער שלי ומחזירה את הפאה ויודעת שזה בטוח יעזור לאחרות. זה הסיפוק הכי טוב שיכול להיות".

"יפית קיבלה אותי בחדר הזה בנקודה שהייתי הכי נמוכה של המחלה, במצב נפשי גרוע והיא קראה אותי וידעה מה אני מרגישה והולכת לחוות", מוסיפה אלונה, "עברתי אחד לאחד מה שהיא אמרה לי בשיחה הראשונה שלנו ביחד. כמו נביאה שידעה מה עובר עלי כי היא גם עברה את זה ומה עוברות עוד נשים".

יפית אלמליח, משאילה פאות לחולות סרטן (צילום: החדשות 12)
"הפאה היא הסימן היחידי לנורמליות בזמן הטיפולים". יפית | צילום: החדשות 12

פולי שקורטוב, רק בת 19 ובשונה מרוב הנשים שנעזרות ביפית, היא מתמודדת עם סרטן במערכת הלימפה. על הפרוייקט של יפית, היא שמעה מהפסיכולוגית בבית החולים, "כשהתחיל לנשור השיער אז פחדתי מה יהיה ואיך אפגש עם חברים ואיך אצא מהבית ואמשיך לתפקד", נזכרת פולי ברגעים הקשים מתחילת הטיפולים. וכעת היא הגיעה למחסן של יפית על מנת לבחור פאה שתלווה אותה עד לסיום הטיפולים. "לא רוצה ולא יכולה לצאת בלי שיער ואיך יסתכלו עלי? ובעצם לשים את הפאה על הראש - אין לי מילים להסביר איך זה משמח אותי פשוט", סיפרה.

לפניות לכתבת: avivitm@ch2news.co.il