האם ישראל תכיר בחיסון הרוסי? כפי שדיווחנו היום (שני) במהדורה המרכזית, ראש הממשלה נפתלי בנט מתכונן לפגישתו הראשונה עם נשיא רוסיה ולדימיר פוטין ומנסה לקדם עבורו מחווה מיוחדת. בנט וגורמים מדיניים נוספים דוחפים לאישור ההכרה בחיסון הרוסי (ספוטניק) – זאת למרות שלא אושר על-ידי ארגון הבריאות העולמי או ה-FDA.
הפגישה בין ראש הממשלה לנשיא רוסיה תתרחש בסוצ'י, ובישראל מנסים לנקות מהשולחן מכל מכשול שינסה להעיב על הצלחתה. לפי שעה במשרד הבריאות מתנגדים להכרה בחיסון הרוסי, אולם על שרי הממשלה מופעלים לחצים כבדים. בין אם זה שר החוץ לפיד ששוחח עם מקבילו הרוסי או שר התיירות יואל רזבוזוב, שמקדם את מתווה פתיחת השמיים.
אם אכן יוחלט להכיר בחיסון הרוסי, תיירים רוסים מחוסנים שיגיעו לנתב"ג ב-1 בנובמבר, עם פתיחת השמיים, יוכלו להיכנס למדינת ישראל ללא בידוד. התנאי היחיד שבו יידרשו לעמוד: בדיקה סרולוגית שתעיד על חיסוניותם. ההחלטה עדיין צריכה לקבל אישור סופי בהתאם להערכות מצב שיוגשו לראש הממשלה בנט.
ממחקר שבדק את יעילות הספוטניק בחסות הממשל הרוסי עולה כי יעילותו עומדת על 91.6% במניעת תחלואה קשה. בכתב העת הרפואי "The LANCET" פורסם לאחרונה מאמר על יעילות החיסון, אלא שלאחר הפרסום התעוררה ביקורת לגבי רמת האמינות של הנתונים שהוצגו בו. יחד עם זאת, מחקרים אחרים הצביעו על כך שלא ניתן להתעלם מכך שהחיסון אפקטיבי והוא הופץ לשימוש ב-70 מדינות, כולל לא מעט מדינות עולם שלישי שזכו לאספקה מרוסיה.