צמח הקמומיל נחשב לצמח מרפא כבר אלפי שנים בתרבויות שונות, הוא מופיע בכתבי המרפא העתיקים של יוון, רומא ומצרים ושמו יצא למרחקים כצמח שיכול לטפל במגוון בעיות רפואיות החל מבעיות עיכול וריפוי פצעים ועד לזיהומים בדרכי הנשמה. לא מעט מחקרים מצאו ב'תה צמחים' לסוגיו השונים, יתרונות רבים כמו שיפור בנדודי שינה, הרגעת בעיות עיכול, שיפור כאבי מחזור ושיפור ברמות לחץ הדם.
עקבו אחרינו בפייסבוק ותקבלו את כל הכתבות ישר לפיד >
בעשורים האחרונים תה הקמומיל, שמוכר גם בשם 'בבונג', מושך תשומת לב מיוחדת בשל הפוטנציאל הייחודי שלו לטיפול בחרדה. מעבר לעצם קיומו של טקס הכנת כוס תה חמימה שיכול להיות מרגיע בפני עצמו, מחקרים הראו שקמומיל יעיל בסיוע להרפיה, וגם עוזר עם חרדה, דיכאון ונדודי שינה.
שיעורי הדיכאון והחרדה עלו באופן קיצוני בשנתיים האחרונות ברחבי העולם עקב מגפת הקורונה. המשמעות של זה מסוכנת יותר ממה שאולי נדמה, מחקר שהוצג בשבת האחרונה לפני איגוד הלב האמריקני, הראה כי הסיכויים של חולים עם דיכאון לבקר בחדר המיון עקב חרדה היו גבוהים ב-2.8 מאלו ללא דיכאון, והסיכוי של חולים עם דיכאון לבקר בחדר המיון בגלל חרדה עם כאבים בחזה היה גבוה ב-1.8 מאשר חולים שאינם דיכאוניים.
האם לצד טיפול מקצועי ורפואי, יש לנו איך לעזור לעצמנו בפעולה פשוטה ויומיומית? מחקר משנת 2016 מצא ששימוש ארוך טווח בקמומיל מפחית "באופן משמעותי" תסמינים בינוניים עד חמורים של הפרעת חרדה כללית. מחקר נוסף מצא כי קמומיל פועל על בסיס קצר טווח להרפיית כלי דם. מחקרים רבים הציעו השפעות פסיכולוגיות חיוביות כתוצאה מצריכת תה. לדוגמה, צריכת תה יומית מורידה את הסיכון לפתח דיכאון ודמנציה, כתוצאה משילוב של חומצת אמינו שנמצאת בתה בשם L-theanine, בשילוב עם הקטצ'ין (נוגד חמצון) EGCG.
עוד ב-mako בריאות:
>> למה אנחנו רעבים יותר בחורף?
>>פיגמנטציה: למה הכי טוב לטפל בה בחורף?
>>למה אנחנו יותר עייפים כשאנחנו שותים קפה?
תה קמומיל עמוס בנוגדי חמצון שעשויים למלא תפקיד בהורדת הסיכון למספר מחלות, כולל מחלות לב וסרטן. יש אפילו מחקרים שממליצים על מריחת קמומיל על העור באמצעות מוצרים קוסמטיים, כגון קרמים, קרמי עיניים וסבונים, כדרך להעניק לחות ולעזור להפחתת דלקת בעור.
משפר את איכות השינה
קמומיל מכיל אפיג'נין, נוגד חמצון הנקשר לקולטנים מסוימים במוח שעשוי להפחית נדודי שינה ולפתור חוסר יכולת כרונית לישון. במחקר אחד, נשים לאחר לידה ששתו תה קמומיל במשך שבועיים דיווחו על איכות שינה טובה יותר בהשוואה לקבוצה שלא שתתה תה קמומיל. היו להן גם פחות תסמינים של דיכאון, שלעתים קרובות קשור לבעיות שינה. מחקר אחר מצא שאנשים שצרכו 270 מ"ג של תמצית קמומיל פעמיים ביום במשך 28 ימים, נרדמו 15 דקות מהר יותר מאלה שלא צרכו את התמצית.
מסייע להוריד את רמות הסוכר בדם
ההשפעות האנטי דלקתיות של תה קמומיל עשויות לקדם את בקרת הסוכר בדם, במיוחד כאשר הוא נצרך עם ארוחה. במחקר אחד של 64 חולי סוכרת, אלו שצרכו תה קמומיל מדי יום עם הארוחות במשך שמונה שבועות היו בעלי רמות סוכר ממוצעות נמוכות משמעותית מאלו שצרכו מים. בנוסף, מספר מחקרים בבעלי חיים מצביעים על כך שתה קמומיל עשוי להוריד את רמות הסוכר בצום בכמות ניכרת, והוא עשוי גם להועיל למניעת עליות סוכר בדם לאחר אכילה.