בזמן שבישראל חוששים מהאפשרות של גל חמישי, במדינות רבות ברחבי העולם מתפשט הגל הרביעי במלוא עוצמתו. בעקבות העלייה במספר הנדבקים והחשש מהגעה לאי ספיקה בתי החולים, במדינות מערב אירופה הוכרזו הגבלות קשות למרות החיסונים. בהולנד ובאוסטריה המונים יצאו לרחוב להפגין נגד מה שהם מכנים צעדים של "דיקטטורה פשיסטית".

שלושה בני אדם נפצעו בהולנד מירי שוטרים בהפגנה שהתקיימה בשישי בלילה בעיר רוטרדם. הם פונו לבית החולים ומקבלים שם טיפול. מאות בני אדם הגיעו להפגין ברוטרדם במה שראש העיר כינה "אורגיה של אלימות". הקהל הצית רכבים, ירה זיקוקים והשליך אבנים על המשטרה. השוטרים הגיבו בירי אזהרה והתיזו מים על המפגינים. המשטרה בהולנד הודיעה ש-51 מפגינים נעצרו, כמחצית מהם מתחת לגיל 18.

מהומות במחאת קורונה בהולנד (צילום: AP)
מהומות במחאת קורונה בהולנד | צילום: AP

גם באוסטריה התקיימו הפגנות ענק כנגד ההגבלות הצפויות במדינה - בין היתר נגד הסגר המלא שיוטל החל מיום שני. עשרות אלפי מפגינים מחו אתמול בבירה וינה, והניפו שלטים שעליהם נכתב "לא לחיסונים" "הדיקטטורה הפשיסטית". דובר המשטרה אמר ש-10 מפגינים נעצרו בגי הפרת מגבלות הקורונה ושימוש בסמלים נאציים.

שיעור ההתחסנות באוסטריה הוא מהנמוכים ביותר במדינות מערב אירופה, ובבתי חולים במדינה אומרים כי יחידות הטיפול הנמרץ שלהם מתקרבות לסף הספיקה. מספר המתים הממוצע ביום מקורונה גדל פי שלושה בשבועות האחרונים.

מהומות במחאת קורונה בהולנד (צילום: AP)
מהומות במחאת קורונה בהולנד | צילום: AP

בינתיים, גם בארה"ב מספר הנדבקים מדי יום מזנק, ומתקרב לממוצע שבועי של 100 אלף מאומתים ביום. נכון ליום שישי הממוצע השבועי של מקרי ההדבקה ביום היה 93,196. לצורך השוואה, ב-25 באוקטובר הממוצע עמד על 70,271. העלייה במקרי ההדבקה "תופסת" את האמירקאים בזמן לא טוב, שבועות לפני חג ההודיה שבו כולם יטיילו ברחבי המדינה ומשפחות ייפגשו בפורומים גדולים יחסית, מה שעלול להחמיר עוד יותר את התפשטות הנגיף במדינה.

בברזיל, שנפגעה קשות מהקורונה, דווקא נראים סימני התאוששות. משרד הבריאות של המדינה הודיע כי 70% מהאוכלוסייה הזכאית חוסנו במלואה ו-90% קיבלו מנה ראשונה. המשרד פתח בקמפיין להגיע ל-21 מיליון ברזילאים שלא חזרו לקבל את המנה שנייה. ממוצע המתים מקורונה ביום בשבועיים האחרונים ירד ל-228 ביום, הנמוך ביותר מאז 26 באפריל 2020. זאת בהשוואה לכמעט 3,000 מקרי מוות ביום בברזיל בשיא המגיפה באפריל האחרון.