אחת הטענות הבולטות של אנשים המתנגדים לחיסון ילדים נגד קורונה היא שלרוב מדובר במחלה קלה שעוברת בקלות בשכבות הגיל הצעירות. אולם, כ-110 ילדים ובני נוער בישראל שהחלימו בהצלחה מהנגיף סבלו לאחר מכן מתסמונת פימס הנדירה, שאף עלולה להביא למוות. ישכה מחלוף בת ה-7 היא אחת מהן, והיא מאושפזת כבר שבוע בבית החולים שניידר: "זה היה ממש מבהיל".
המחלה הראשונית של ישכה אכן הייתה קלה והיא החלימה ממנה מהר, אך דווקא לאחר מכן מצבה הרפואי החל להידרדר. "הרגשתי כאב בבטן, בצוואר והיה לי חום גבוה", סיפרה. "לא הצלחתי לדבר כמעט. הייתי מאוד חלשה". לאחר בדיקות רבות, קבעו הרופאים בשניידר שיסכה לקחתה בתמונת פימס.
אז במה מדובר? זוהי דלקת רב-מערכתית שתוקפת מחלימי קורונה, בעיקר ילדים ובני נוער. היא מאופיינת לרוב בחום גבוה ובפריחה בשלב הראשון, אך עלולה להחמיר ולגרום לקריסת מערכות הגוף, לפגיעה בלב - ואפילו למוות. ד"ר עופר שילר, רופא בכיר ביחידה לטיפול נמרץ לב בשניידר, סיפר: "זו מחלה קשה, ממושכת, שגורמת לפגיעה רב-מערכתית. קשה מאוד להשתלט עליה, ומי שסובל ממנה נמצא כמובן בסכנת חיים".
על פי האיגוד הישראלי לרפואת ילדים, מתחילת המגפה אושפזו במצב קשה כ-110 ילדים ובני נוער שלקו בתסמונת הנדירה. 50 מאותם חולים הם רק מהגל רביעי, או במילים אחרות - לאחרונה יותר ויותר ילדים מתאשפזים בגלל פימס. ישכה סיפרה על חלק מהדברים שעוברים עליהם בבית החולים: "זה היה ממש מבהיל. פתאום אתה מרגיש שאתה לא אתה, וכל המבוגרים סביבך מדברים עליך בצורה מדאיגה. אימא אמרה 'אולי ניתן לה משהו', והם לא ידעו מה לעשות. פחדתי".
"היו לנו בחודש האחרון עשרות ילדים שאושפזו עם קורונה בבית החולים", סיפר ד"ר עודד שוירמן, מנהל מחלקת ילדים ב' בשניידר. "חלקם היו במצב קשה. היו לנו שלושה ילדים על אקמו בעקבות סיבוכים מהקורונה". למרות הדברים הללו רועי, אביה של ישכה, סיפר שחברים של המשפחה ביקשו לבוא עם ילדיהם בתקווה שיידבקו מישכה - וכך יחסכו את החיסון שצפוי לקבל אישור בקרוב.
"הייתי קצת בהלם", סיפר רועי. "כמובן שסירבתי וזה ירד מהפרק. כששמעו מה קרה לה הם היו נורא מפוחדים ומזועזעים. עכשיו הם מבינים שיש פה סכנה מאוד גדולה". גם ד"ר שילר חיזק את דבריו: "לעשות הדבקה מסיבית במסיבות ואירועים, כמו שזה מבוצע, זה רעיון מאוד גרוע שעלול לסכן את הילדים".