הרופאים תחת מתקפה של מתנגדי החיסונים: בעקבות איומים על חייה, אבטחה הוצמדה לד"ר שרון אלרעי פרייס, ראש אגף שירותי בריאות הציבור. אלא שהיא איננה הרופאה היחידה שזוכה לאיומים בעקבות עבודתה למען חיסוני הקורונה בישראל.
פרופ' נחמן אש, מנכ"ל משרד הבריאות שיתף הבוקר כי גם הוא חווה איומים. הנה למשל אחת ההודעות המאיימות שהגיעה לידיו של מנכ"ל משרד הבריאות: "הייתי רוצה מאוד שתיתן לי את העונג להזריק לך את זריקת הרעל של פייזר ובכך לקיים מצווה של מחיית עמלק". פרופ' אש התייחס לכך הבוקר בריאיון ל-103FM: "האיומים הם איומים ממשיים, אני באופן אישי לא מוטרד אבל באופן מערכתי אני מוטרד. אנשי ציבור שעושים הכול למען אזרחי ישראל ומה הם מקבלים בתמורה? זה נורא ואיום". עם זאת, פרופ' אש ציין כי האיומים כנגדו הם "הרבה פחות ממה שד"ר אלרעי פרייס מקבלת".
גם פרופ' גליה רהב, מנהלת היחידה למחלות זיהומיות בשיבא תל-השומר, חווה איומים תקופה ארוכה. רק הבוקר נכתב נגדה ברשת החברתית טוויטר: "יש לשרוף תמונה של גליה רהב בכל שעה עגולה". פרופ' רהב סיפרה לN12: "פניתי למשטרה והגשתי תלונות בעקבות איומים על חיי - עד היום לא שמעתי כלום. ההסתדרות הרפואית פתחה בתביעה אזרחית כנגד אחד המאיימים. אנשים חצו קווים אדומים והשוו אותי לנאצית ולהיטלר. מילים איומות ונוראות שאי אפשר לחזור עליהן, התבטאויות זולות ומחפירות".
פרופ' רהב הוסיפה: "זה בסדר להביע דעה ולמתוח ביקורת אבל להשתמש במילים כאלה זה מבזה את מי שמשתמש בהן. לפני מספר חודשים ערכנו כנס ומתנגדי חיסונים פרצו פנימה והחלו לקלל אותי. אחרי האירוע הזה בשיבא הנחו את מאבטחי בית החולים לפקוח עין על המשרד שלי. המאבטחים עשו רונדלים מחוץ לחדרי ובדקו שאין חפץ חשוד סמוך לרכב שלי. זה מגוחך וכואב שאדם שמקדיש את חייו לשמירה על בריאות הציבור מקבל כאלו איומים".
"גם ד"ר מנגלה היה גיבור גרמניה. גם אתה תישפט בקרוב מאוד על פשעי מלחמה", כך נכתב בהודעות שנשלחו לד"ר ליאור אונגר, מומחה לנוירוכירורגיה בבית החולים שיבא תל-השומר וממייסדי בעמותת 'מחוסגן'. "מאיימים עליי ברצח ואיחולי מוות לי ולילדיי - הכל כשר בעיניהם", הוא אומר. "האיומים מתלקחים לרוב סביב סוגיית חיסוני הילדים. נאלצתי לפנות לרשויות החוק כדי להתמודד עם סיטואציות שחצו גבולות. מתנגדי חיסונים הגיעו למקום עבודתי כדי לאיים עליי והתקשרו ללא הפסקה למעסיקים שלי כדי לנסות לפגוע בתחושת הביטחון שלי במקום העבודה. במקרים שבהם זה הגיע למקומות קיצוניים נאלצתי לפנות לקבלת סיוע כי בלתי אפשרי לנהל חיים נורמליים באופן הזה. במקום מסוים אני מתרגל, כל עוד המשטרה לא תיכנס לעובי הקורה ביחס לאנשים הללו - לא יהיה שינוי משמעותי".
פרופ' דרור מבורך, מנהל מחלקת הקורונה בהדסה עין-כרם, מספר: "היו איומים עליי אבל לא באותו סדר גודל כמו נגד ד"ר אלרעי פרייס. קראו לי רוצח ופושע ואמרו לי שיום יבוא ואתן על כך את הדין. ברשתות החברתיות החלטתי לחסום את כל מי שהתבטא בצורה כזו. זה היה לא נעים, בייחוד כשאני מטפל בחולי קורונה מהבוקר עד הלילה וזו הכרת התודה של האנשים - איומים והכפשות. מצד שני, לא הרגשתי שזה מגיע לרמת איום על חיי שדורשת את התערבות המשטרה".
באגף הביטחון של משרד הבריאות הוקם "מוקד מאוימים" אליו מוזמנים עובדי הבריאות לדווח במקרים של הכפשות ואיומים מסכני חיים. ההסתדרות הרפואית מלווה את הרופאים המאוימים. ד"ר זאב פלדמן, יו"ר ארגון רופאי המדינה וממלא מקום יו"ר ההסתדרות הרפואית קורא למשטרה לפעול בנחישות רבה יותר: "מזה מספר חודשים מתנהלת הסתה פרועה כנגד רופאות ורופאים בכירים, בכירי משרד הבריאות ובעיקר ד״ר שרון אלרואי פרייס. חופש הביטוי אינו חופש השיסוי. המתנה לתלונה במשטרה היא בבחינת הקטנת ראש והתעלמות מהמציאות. חובה על המשטרה להסיר את הכפפות ולפעול בנחישות ובתקיפות בזמן אמת כנגד המסיתים. ללא פעולה תקיפה ומהירה, זה ייגמר רע".
ממשטרת ישראל נמסר בתגובה: "אנו רואים בחומרה כל אירוע אלימות כנגד עובדי ציבור ובדגש לאנשי צוות רפואה ואנו ופועלים בכל האמצעים שברשותנו על מנת למצות את הדין עם העבריינים. ניסיון העבר מלמד כי באשר לתלונות שהוגשו, מוצה הדין עם החשודים. המשטרה מנהלת מאבק נחוש ובלתי מתפשר באירועי אלימות או איומים כלפי צוותי רפואה וכל תלונה או דיווח המתקבלים במשטרה ומעלים חשד לביצוע עבירה פלילית מטופלים מיד, ביסודיות ובמקצועיות בכדי למצות את הדין עם המעורבים".