צירוף מקרים מוזר התרחש השבוע בבית החולים "שערי צדק" בירושלים: שלושה ילדים שנפגעו מחומרי ניקוי במקרים שונים הגיעו לחדר המיון בלילה אחד, כשהם סובלים מכוויות קשות ומקשיי נשימה. רופאים במרכז הרפואי אמרו: "נגרמו נזקים קשים, הורים חייבים להיות ערניים ולהרחיק את החומרים הללו מהישג ידם של ילדיהם".
הילדים שיחקו ככל הנראה באקונומיקה וממיס שומנים, ומהם נפגעו. הפעוט הראשון, כבן שנתיים, הגיע כשהוא סובל מכוויות כימיות בלחי ובמצח. הוא טופל עם משחה אנטיביוטית מקומית ושוחרר למעקב.
ילד נוסף, בן 6, הגיע בשעות הלילה לחדר המיון לאחר ששיחק עם מסיר שומנים שהתיז על פניו וגרם לכוויה כימית קשה בפניו, בירך ובצוואר. הוא נזקק לטיפול במחלקה לכירורגיה פלסטית, שכלל שטיפות אזורי הכוויה וטיפול למניעת זיהום.
פעוט נוסף כבן שנתיים הגיע למיון ילדים לאחר שבלע אקונומיקה שהותזה בפניו. הרופאים מדווחים כי הוא הגיע עם קשיי נשימה, ונזקק לטיפול בסטרואידים ולהשגחת לילה במיון.
שפרה, אמא של רפאל בן השנתיים מירושלים סיפרה ל-N12: "בעלי שטף כלים כשהייתי עם הילדים באמבטיה. הוא השתמש בחומר 'סנט מוריץ' וכשסיים, השאיר אותו פתוח על השיש. הבן שלנו טיפס על כיסא והשפריץ מהחומר על הפנים שלו. היינו מבוהלים ומיד שטפנו את הפנים במים. הוא סבל וצרח ומיד רצנו איתו לבית החולים. זו הייתה חוויה מפחידה, אני קוראת להורים: אם יש לכם בבית ילדים מתחת לגיל חמש - עדיף להימנע מלהחזיק חומרים מסוכנים או להרחיק אותם כמה שאפשר מהילדים".
מי שטיפל במקרים הוא ד"ר גיורא וייזר, מנהל המחלקה לרפואה דחופה ילדים במרכז הרפואי "שערי צדק": "מדובר בשלושה מקרים שונים של ילדים קטנים מאוד שניזוקו משימוש בחומרים רעילים ומסוכנים שעלולים להוביל לנזק קטסטרופלי אם זה לא מטופל באופן מיידי. כל המקרים היו יכולים להגיע למצב הרבה יותר גרוע. אנחנו רואים מקרים מסוג זה, אך נדיר מאוד מקבץ מקרים בלילה אחד, דבר שמדליק נורה אדומה. הורים חייבים להיות עירניים ולהרחיק את החומרים הללו מהישג ידם של ילדיהם. אם בכל זאת מתרחש אירוע כזה - יש לשטוף את האזור הנגוע עם הרבה מאוד מים. הפעולה עשויה להפחית משמעותית את הסיבוכים".
ד"ר יואב גרונוביץ', מנהל המחלקה לכירורגיה פלסטית במרכז הרפואי "שערי צדק", הסביר: "חומרי ניקוי הם חומרים מסוכנים שגורמים במגע קצר כוויות עמוקות מאוד. הכוויות אינן כואבות בשלבים הראשונים, מה שגורם לעיכוב בהגעת הנפגע למרכז רפואי ולסיבוכים נלווים. לצערנו רופאי המחלקה שלנו נתקלים בכוויות מחומרי ניקוי בילדים ותינוקות בתדירות גבוהה. הרחקת חומרי ניקוי מהישג ידם של ילדים חשובה ביותר למניעה של כוויות כימיות כאלו".