אחד הנושאים שמטרידים ביותר את המומחים ואת מערכת הבריאות בישראל ובמדינות רבות נוספות באשר לקורונה הוא התופעות שנגרמות לצד הסימפטומים הרגילים של המחלה. דלקת בשריר הלב היא אחת מאותן תסמונות, שאומנם מתרחשת במקרים נדירים – אך עלולה לגרום לנזק בריאותי משמעותי ואף למוות. "הדלקת עשויה להימשך אפילו כחודש ולסכן חיים", אמר פרופ' דרור מבורך, מנהל מחלקה פנימית בהדסה – שגם כתב מחקר מעמיק בנושא.
בשיחה עם N12, פרופ' מבורך ערך הפרדה בין שני מקרים שבהם עשויה להתפתח הדלקת – כתופעת לוואי של החיסון לקורונה, וכתסמין פוסט-קורונה. "מדובר בשתי תופעות שונות עם תסמינים אחרים", טען פרופ' מבורך.
"בעקבות הידבקות בקורונה, מתפתחת דלקת בשריר הלב", הסביר פרופ' מבורך. "מדובר בדלקת קשה ומסכנת חיים שממנה סובלים המחלימים מהנגיף והיא עלולה לארוך בין שבועיים לחודש. באנשים צעירים, שיעור הלוקים בתסמונת יכול להגיע עד 1 ל-3,000".
המקרה השני שבו התופעה עלולה להתפרץ היא בעקבות החיסון לקורונה, כתופעת לוואי. במחקר שערך פרופ' מבורך, נכתב שמתוך כלל המחוסנים בישראל במנה שנייה, שמספרם עומד על 5,671,471 אנשים, רק 142 לקו בדלקת. מרביתם אובחנו כבעלי דלקת מובהקת. אחת המסקנות הייתה ששכיחות הדלקת עלתה לאחר קבלת המניה השנייה של החיסון ונפוצה יותר בקרב גברים צעירים.
"בדרך כלל מי שאובחן עם התסמונת הגיע למיון עקב כאבים בחזה ודופק מהיר", אמר פרופ' מבורך. "הדלקת מתאפיינת בין השאר בשינויים במדדי הא.ק.ג, ולרוב דורשת אשפוז – מאחר שקיימת סכנה של אי ספיקת לב והפרעות קצב". אך הוא גם הרגיע: לצד הנתונים המספריים שמעידים על נדירות התופעה – "מצבם של רוב הסובלים מהתופעה, גם כאלו שהיה להם מהלך מחלה קשה יותר, השתפר תוך זמן לא רב".