"סגר זה כמו פלסטר": פרופ' עידית מטות, חברת מטה הקורונה בבית החולים איכילוב, הביעה התנגדות נחרצת ב"מהדורה המרכזית" לנוכח השיח על האפשרות שניכנס לסגר בשל העלייה המשמעותית בתחלואה. לדבריה, מערכת הבריאות לא קורסת ויש להעניק תמריצים לקהילה ולרופאים כדי לעודד התחסנות.
כתבות נוספות ב-N12:
- כמה חולים קשה צריך שיהיו לפני שנגיע לסגר?
- החלטות קבינט הקורונה: אלה ההגבלות החדשות
- התו הירוק מתרחב: ההגבלות במקומות הבילוי חוזרות
"התפלאתי שזה עולה שוב על סדר היום. כלומר, היינו כבר במילים האלה וראינו את התועלת שזה הביא - מה שאומר - לא תועלת. סגר זה פלסטר לשים על דימום", טענה פרופ' מטות. "סגר זה לא ריפוי ולא פתרון. זה להכניס אנשים לבית". לדבריה, גם הסגרים הקודמים נכשלו: "לא הפחיתו את התחלואה, גרמו לזה כשנצא התחלואה תעלה".
על רקע הדיווחים על קריסת מערכת הבריאות, טענה מטות כי "אנחנו לא רואים שמערכת הבריאות קורסת". עוד היא ציינה כי "מערכת הבריאות קיבלה תקנים ונלקחו תקנים. בנוסף, יש מחלקות כעת שיכולות להיפתח וכדאי שייפתחו. יש כ-4,000 אחים ואחיות שעומדים לסיים כעת את הקורס שלהם, יש אחיות שסיימו ולא מוצאות עבודה. אני חושבת שלמען העתיד, לא למען הקורונה - אלא למען הזקנה שהייתה במסדרון, שווה עכשיו לפתוח את המחלקות האלה כדי שבעוד כמה שנים נגיד תודה לקורונה".
פרופ' מטות הדגישה כי הפתרון הוא החיסונים: "החיסונים גורמים שהבן אדם עצמו לא ידביק, פחות הדבקה של אחרים. לבן אדם עצמו יש פחות סיכוי להידבק ואם הוא נדבק - יש לו יותר סיכוי שהמחלה תהיה פחות קשה. אלו מחקרים שפורסמו בעיתונות הרפואית ובשטח".
עוד היא שיבחה את הממשלה על מבצע החיסונים במנה השלישית לבני 60 ומעלה: "מצדיעה לממשלה הזו שלפני ש-FDA עושה את זה. צריכים להעצים את אלו שחוסנו וגם לתת הטבות לרופאים שמחסנים. אני חושבת שהבן אדם שמדבר בטלוויזיה זה לא מה שיעשה את זה. האחות בקהילה מאוד קשובה להם בשפה שלהם וצריך לתת מענק כספית על השכנוע להתחסן".
חברת מטה הקורונה הביעה התנגדות גם על עניין הבידודים ואמרה: "המילה גל היא מילה מאוד פשטנית. יש מחלה. צריכים לדאוג לטיפול בחולים ולא לדבר על גלים. המוטציות יבואו וילכו לפחות עוד כמה שנים. זה ביטוי שצריך להוציא מהשגרה כמו סגר ובדיקות מהירות".