אחרי שמנכ"ל מודרנה העריך שמגפת הקורונה תסתיים בעוד שנה, ד"ר אוזלם טורצ'י - שייסדה את חברת ביונטק שפייזר רכשה – סיפקה תחזית משלה, ולפיה נגיף הקורונה אמנם "ילווה את העולם בשנים הקרובות", אך הנגיף יהיה תחת שליטה ועולם המדע יוכל לפתח במהירות גבוהה יותר חיסונים לווריאנטים שעוד יופיעו בהמשך.
בריאיון ל-CNBC אמרה ד"ר טורצ'י, המנהלת המדעית של ביונטק הגרמנית כי "לא צריך לחיות בפחד" מהנגיף, מפני שלדבריה "הקורונה תהפוך לברת-ניהול. היא כבר מנוהלת". כשנשאלה אם היא מודאגת מפני וריאנטים נוספים שיופיעו, היא אמרה כי בביונטק "ממשיכים להיות בניטור צמוד אחר זנים חדשים – שעוד יגיעו".
היא תיארה שהמענה עבור הזנים החדשים יהיה גם באמצעות התחסנות ומתן מנת דחף אחת לתקופה, שתעלה את רמת הנוגדים בדם. היא שיערה כי יהיה צורך במתן בוסטר "כל שנה-שנה וחצי".
ד"ר טורצ'י בת ה-54 ייסדה את ביונטק בגרמניה בשנת 2008 יחד עם בעלה ד"ר אואור שאהין שמכהן כמנכ"ל. החברה הוקמה במטרה לפתח תרופה לסרטן שמבוססת על mRNA – טכנולוגיה שקיימת משנת 1990 ושאפשרה את פיתוח החיסון הזה תוך פחות משנה.
"בגלל שכבר היה לנו את הידע המדעי על שיטת החיסון הזו, ואת הידע הקליני מהעבודה שביצענו במקור על חולי סרטן". טורצ'י ציינה שהקורונה תרמה רבות לעולם המדע, שלמד לייצר מענה תרופתי באופן מהיר יותר - לא רק למחלות זיהומיות - כמו הקורונה - אלא גם עבור מחלת הסרטן ומחלות אוטואימוניות.
ד"ר טורצ'י הייתה אחת מדמויות המפתח בפיתוח החיסון נגד קורונה: המנהלת המדעית של ביונטק סיכמה כי לדעתה העובדה שנשים נמצאות במשרות בכירות ובתפקידי מפתח בתחום המדע היא "חשובה מאוד", וציינה שהאיזון המגדרי הוא אחת מהסיבות להצלחתה של ביונטק. "אני מאמינה שאחד מסודות ההצלחה שלנו הוא הצוות שמורכב משילוב מאוזן של נשים וגברים", סיפרה. "כמעט חצי מכוח העבודה שלנו הוא נשי – גם בדרג של מקבלי ההחלטות".