"המדינה הפרה את ההסכם איתנו - אין לנו כסף": 7 מנהלי בתי חולים ציבוריים איימו הערב (ראשון) כי החל ממחר יפסיקו לקבל לטיפול חולי קורונה והחל מיום רביעי ייפתחו בשביתה, זאת לאחר שלטענתם המדינה הפרה את התחייבויותיה כלפיהם. "ההסכם עליו חתמנו אינו ממומש, אין פתרון לשנה הבאה, אין לנו יכולת לשלם לספקים ונשאר לנו חמצן למספר ימים בלבד לפני קריסה", הזהירו המנהלים. "אי אפשר להילחם בקורונה ובניתוק של משרדי האוצר והבריאות במקביל".

במסיבת עיתונאים שערכו מול משרדי משרד הבריאות בירושלים, מנהלי בתי החולים הדסה, שערי צדק, לניאדו, מעייני הישועה, ושני בתי החולים בנצרת, הזהירו כי החל ממחר יפסיקו לקבל לטיפול חולי קורונה. המשמעות של השביתה החל מיום רביעי: בתי החולים יקבלו רק מקרים דחופים ומצילי חיים ויבטלו פעילות אלקטיבית.

מסיבת עיתונאים מנהלי בתי החולים (צילום: n12)
מסיבת העיתונאים | צילום: n12
מסיבת עיתונאים מנהלי בתי החולים (צילום: n12)
פרופ' עופר מרין: "נפסיק לטפל בחולי קורונה כי אין לנו אמצעים" | צילום: n12

מנהלי בתי החולים טוענים כי 300 מיליון שקלים שהבטיחה המדינה לבתי החולים הציבוריים עדיין לא הועברו. נוסף על כך, סעיף בהסכם מול משרד האוצר קבע כי אם מגפת הקורונה תימשך אז בכל חודש תועבר תוספת של 55 מיליון שקלים. לדברי המנהלים, כי החל מחודש יולי - התוספת אינה מועברת.

פרופ' עופר מרין, מנכ"ל שערי צדק, אמר: "שנה וחצי, ארבעה גלי קורונה שאנחנו עובדים יומם ולילה כדי להציל את הערים הכי אדומות בישראל. מאחורי התמונה המביישת הזאת יש דבר אחד: מדינת ישראל אחרי דיונים הגיע להסכם עם בתי החולים הציבוריים והפרה אותו".

פרופ' מרין הוסיף: "במצב הנוכחי אנחנו לא יכולים להמשיך לטפל. אין לנו ציוד רפואי ואין לנו משכורות לשלם. לכן החל ממחר נפסיק לטפל בחולי הקורונה כי אין לנו אמצעים. בהמשך השבוע נפתח בשביתה - אין לנו ברירה".

תיעוד של העומס במחלקת הקורונה בבית החולים לניאדו (צילום: החדשות 12, החדשות12)
מחלקת הקורונה בבית החולים לניאדו בנתניה | צילום: החדשות 12, החדשות12
_OBJ

"זה יום עצוב שבירושלים, נתניה, בני ברק ונצרת לא תהיה מערכת בריאות", אמר פרופ' יורם וייס, מנכ"ל בית החולים הדסה. "העובדים שלנו שטיפלו באלפי חולים נפגעו וכך גם הספקים שלנו. האפשרות שלנו לתת טיפול טוב ומיטבי כמו שניתן בתל-אביב, צריך לתת אותו גם בערים האלה. שר הבריאות ומנכ"ל משרד הבריאות צריכים לבוא ולסייע לקיים את ההסכם הזה. יש הרבה בעיות במדינת ישראל - אבל צריך לפתור את המשבר של בתי החולים הציבוריים בישראל".

פרופ' פהד חכים, מנכ"ל בית החולים האנגלי בנצרת, האשים את הממשלה: "רימו אותנו. ממשלת השינוי רימתה אותנו. זאת הבריאות של האזרחים ואנחנו לא יכולים יותר. לא נרשה שיקבלו אצלנו טיפול פחות מכל בית חולים אחר בישראל. שר הבריאות ניצן הורוביץ - רד ממרומך ובוא אלינו לפה. יושבים כאן מנהלי בתי חולים שבאמת צריכים אותך. טפל בזה באופן אישי - עוד הלילה".

_OBJ _OBJ

נדב חן, מנכ"ל בית החולים לניאדו, סיפר: "חתמנו על הסכמים, הכל היה ברור ומוחלט. לחצנו ידיים אך שום הבטחה לא התקיימה. קראו לנו בצו שמונה להתייצב למלחמה - את שלנו עשינו ואנו מטפלים במאות חולים. אבל בצד השני של ההתחייבות שום דבר לא עובד. בירוקרטיה ותירוצים ואנחנו לא יכולים לקבל יותר חולי קורונה. לאן עוד נצטרך להגיע? אין לנו כוח אדם ואין לנו כסף לספקים. מה שהבטיחו - לא התקיים".

בסיום מסיבת העיתונאים, שר הבריאות ניצן הורוביץ ירד ממשרדו לשוחח עם המנהלים והציע להם לשבת ולדבר כדי לנסות לפתור את הבעיות התקציביות.

בחודש שעבר פרסמנו כי על אף הבטחות משרד הבריאות, 200 מיליון שקל שיועדו לחיזוק בתי החולים הציבוריים לא הגיעו ליעדם. הסיבה לכך היא שמשרד הבריאות טרם ניסח את מבחני התמיכה שעל פיהם יחולקו תקציבי הסיוע – זאת על אף שבמשרד כבר קיבלו את הכסף.