לא רק שרת החינוך: חברים בצוות הטיפול במגפות במשרד הבריאות מתנגדים גם הם לחיסונים בבתי הספר - כך נודע ל-N12. אמש (רביעי) אמרה השרה יפעת שאשא ביטון ב"מהדורה המרכזית" כי היא מתנגדת לכך שמבצע חיסוני הקורונה לילדי בתי הספר יתקיים במוסדות החינוך עם פתיחת שנת הלימודים, אמירה שגררה ביקורות מהקשת הפוליטית ומגורמי המקצוע.
סיקור N12 על החיסונים:
בדיון שהתקיים אתמול בנושא בקרב המומחים של משרד הבריאות, התגבשה ההבנה שעדיף לא לפתוח מתחמי חיסונים בבתי הספר, אלא לחסן את התלמידים בקופות החולים. חבר בצוות הטיפול במגפות הסביר בשיחה עם N12: "כך קל יותר לעקוב אחר הנתונים ולהימנע מטעויות בסוגיות אתיות של אישורי הורים. קופות החולים בישראל יודעות לנהל את מבצע החיסונים לבני הנוער בצורה מספקת, ואין צורך להעביר את האחריות לבתי הספר".
הנימוקים של חברי הוועדה נבעו בעיקר משיקולים לוגיסטיים, ומההבנה שייתכן ואין כל ערך מוסף להעברת האחריות על החיסונים לילדים לזכייניות של משרד הבריאות שמבצעות את חיסוני השגרה בבתי הספר - במקומן של קופות החולים. לפני תחילת מבצע חיסוני בני הנוער לבני 15-12 עלתה האפשרות לחסן תלמידים בכיתות, אך בסופו של דבר ההחלטה על חיסון ילדים התקבלה רק בתחילת החופש הגדול והנושא ירד לבסוף מהפרק.
למרות דעת המומחים, דבריה של שאשא ביטון לא התקבלו בהבנה אצל אחרים. מנכ"ל משרד הבריאות לשעבר, משה בר סימן טוב, מתח ביקורת על שרת החינוך ואמר כי זו "אמירה מטרידה ומסוכנת מאוד". הוא ציין שבמשך שנים רבות מחסנים ילדים בבתי הספר, וכמובן כל חיסון שניתן לתלמידים ייעשה אך ורק בכפוף לאישור הוריהם.
גם מנשה לוי, יו"ר איגוד מנהלי בתי הספר, הביע תמיכה בחיסון תלמידים במערכת החינוך: "בדומה לחיסונים אחרים שמתבצעים כדרך שגרה בתוך בתי הספר כבר שנים רבות, אין שום סיבה לא לבצע חיסון נוסף בבית הספר, חיסון שיבטיח לימודים סדירים ומלאים. יש סייג אחד לרעיון - לא לחייב תלמידים להתחסן".
כדי להתמודד עם העלייה בתחלואה, גורמים אחרים במערכת הבריאות ממליצים לעודד את ההתחסנות בכל אמצעי אפשרי - כולל בתמיכת בתי הספר. פרופ' צחי גרוסמן, יו"ר איגוד רופאי הילדים, טען: "הדעה של משרד הבריאות היא ברורה: בתי הספר היא מקום שראוי לחסן בו תלמידים, וחיסונים זה הכלי היחיד שיש לנו להתמודדות עם המחלה".
גרוסמן הוסיף: "גם בשגרה אנחנו מחסנים בחיסוני שפעת בבתי הספר, וכעת זו משימה לאומית לחסן את בני הנוער והילדים. ניתן לפתור גם את המורכבויות הלוגיסטיות. יחד עם זאת, חשוב להבהיר ששום דבר לא נעשה בכפייה אלא רק בהתאם לאישור הורים".