יעילות החיסון נגד הדבקה צנחה ל-39% בלבד - כך מפרסם הערב (חמישי) משרד הבריאות. היעילות במניעת מחלה קשה ירדה גם כן, אך היא עדיין גבוהה ועומדת על 91%. מדובר במדגם לא גדול במיוחד, שכן מספר החולים שמצבם קשה נמוך יחסית. איסוף הנתונים נמשך כל העת.
המטרה המרכזית של המחקר היא לראות אם קיים שוני בין מי שהתחסן בינואר לבין מי שהתחסן בחודשים שלאחר מכן, במיוחד במרץ ובאפריל. כאמור, לפי המחקר ניתן לראות ירידה משמעותית ביעילות החיסון בהדבקה שתחילה עמדה על כ-95% וכעת עומדת על כ-40% בלבד. הנתון יכול להסביר את מספר המחוסנים הגבוה שנדבק בוריאנט הדלתא.
הבשורה הטובה היא שהחיסון עדיין מאוד יעיל בפני מניעת מחלה קשה. נקודה משמעותית נוספת היא כי אלו שחוסנו ראשונים היו האוכלוסייה המבוגרת, אלו שסביר להניח שהמערכת החיסונית שלהם חלשה יותר. על כן, ייתכן שזו הסיבה לירידה ביעילות החיסון בקרבם.
משרד הבריאות הבריטי: החיסון מספק הגנה גבוהה
מחקר של משרד בריאות הבריטי שפורסם היום מעלה כי 2 מנות חיסון של פייזר מספקות הגנה ראויה נגד וריאנט הדלתא. כדי לבחון את היעילות החוקרים עקבו אחר ההדבקות בקרב מחוסנים ולא מחוסנים בתקופה שבה וריאנט הפך להיות השולט בבריטניה.
על פי תוצאות המחקר, 2 מנות חיסון מספקות הגנה של 88% במניעת מחלה עם תסמינים מווריאנט דלתא, לעומת 94% הגנה מפני מחלה עם תסמינים של וריאנט אלפא. מדובר בירידה קלה של 6%.
יעילות החיסון אחרי מנה אחת של פייזר הייתה נמוכה משמעותית: 30.7% הגנה ממחלה עם תסמינים של וריאנט דלתא לעומת 48.7% הגנה מפני מחלה עם תסמינים של וריאנט אלפא. ירידה של 18%. בהתאם קבעו החוקרים כי עדיף לחסן ב-2 מנות.
במקביל, לאחר חודשים ארוכים היום מדווח בבריטניה על ירידה במספר המאומתים לקורונה, זאת לעומת עלייה בלתי פוסקת מאז שזן הדלתא הגיע למדינה.