נתוני התחלואה מבלבלים לא רק את מקבלי ההחלטות, אלא גם את צוותי הרפואה שמתלבטים כיצד יש לנהוג בגל הנוכחי - האם לפתוח כבר עכשיו מחלקות נוספות או שקצב הגידול האיטי בחולים שמצבם קשה מאפשר מרווח נשימה?
נדב חן, מנכ"ל בית החולים לניאדו מסביר: "מיון הקורונה מלא, מגיעים עוד ועוד אנשים ויש צורך. אנחנו רואים מיום ליום עלייה בפניות למיון. מנגד, ד"ר אייל פוקס, מנהל מחלקה פנימית קורונה בבית החולים רמב"ם, מספר: "אנחנו לא על סף קריסה, אנחנו למעשה רחוקים מאוד מהמצב של קריסה. יש לנו במידת הצורך יכולת רבה לקלוט עוד מטופלים שאני מקווה מאוד שלא נצטרך".
המספר הגבוה ביותר של חולי קורונה בישראל נמצא היום בבית החולים הרצוג בירושלים עם 30 מאושפזים שנושאים את הנגיף ושם כבר נערכים לפתיחת מחלקה נוספת. ד"ר קובי חביב, מנהל המרכז הרפואי הרצוג, מזהיר מפני המשך העלייה בתחלואה. "אם המגמה הזאת תימשך, שבה יש מעל 1,500-1,400 חולים ביום", מעריך ד"ר חביב, "בעוד שבוע-עשרה ימים נצטרך לקבל חולים נוספים למחלקת קורונה ואז אין ברירה, ניאלץ לפתוח מחלקה שנייה. אני מקווה שלא נגיע למחלקה שלישית".
במקביל, במרכזים רפואיים רבים אין חולי קורונה כלל או שיש חולים ספורים שאותם מבודדים במחלקה הפנימית. לדברי ד"ר ארז ברנבוים, מנכ"ל בית החולים אסותא אשדוד, אין צורך במחלקות כאלה בכל בית חולים: "נכון כרגע להקים מספר מחלקות אזוריות, כנראה במרכזים גדולים, לרכז שם את החולים ולא לפתוח בכל בית חולים בארץ מחלקת קורונה. הגל הרביעי הולך להימשך הרבה יותר זמן מהגלים הקודמים. אנחנו צריכים לדעת לחיות לידו".
נדב חן, מנכ"ל בית החולים לניאדו טוען שהקושי המרכזי כרגע הוא היעדר תקציב. "הבטיחו לבתי החולים הציבוריים 630 מיליון שקל עד ה-30.6. בתוכם, חלקו של לניאדו היה 36 מיליון קיבלנו עד עכשיו 14 מיליון", אומר נדב חן, "חסרים לנו משאבים רבים להתקדם ולהכין את המחלקות לקראת הגל. מבחינה רפואית אנחנו לא קרובים בכלל לקריסה. הבעיה היום היא הקריסה הכלכלית".