מספר המאומתים לקורונה בישראל שוב חצה היום (חמישי) את רף ה-500 ומספר החולים הקשים נותר נמוך ויציב, כשהדאגה במשרד הבריאות היא מכך שהמספרים הללו יילכו ויעלו בשבועות הקרובים. המוקד המרכזי לחשש הוא נמל התעופה בן גוריון, ובמשרד ממשיכים לנסות ולחשוב על פתרונות שיאפשרו את אכיפת הבידוד של הנוסעים ששבים ארצה.
אחרי שנעשה שימוש בצמידים אלקטרוניים לאכיפת הבידוד, האמצעי הנוסף שנשקל הוא אפליקציה ייעודית שמי שחוזר ממדינה אסורה או מדינה בסיכון גבוה ייאלץ להתקין במכשיר הסלולרי שלו. כל מי שיעבור מנמל התעופה לבידוד יקבל למכשיר שלו התראה מהאפליקציה כמה פעמים ביום - ויצטרך לצלם את עצמו, כשהאפליקציה תוכל לזהות שהצילום נעשה ממקום הבידוד. אם המבודד לא ישתף פעולה ולא יצלם את עצמו בהתאם לנדרש - תישלח התראה על כך לגורמי האכיפה.
במשרד הבריאות מבינים שנקודת התורפה של המאבק בהתפשטות זן דלתא של נגיף הקורונה היא נתב"ג וסוגיית האכיפה על המבודדים ששבים מחו"ל - ומקווים שבאמצעות האפליקציה, ניתן יהיה לאכוף זאת ביתר אפקטיביות. עם זאת, קיים ספק גדול שמבחינה משפטית ניתן יהיה להפעיל את הכלי הזה עקב חשש כבד לחדירה לפרטיות ונסיבות נוספות.
אמצעי נוסף שבמשרד הבריאות מתכוונים להפעיל כדי להיאבק בהתפשטות המחלה הוא בדיקות מהירות, בהן ייעשה שימוש החל מעוד שבוע-שבוע וחצי. בדיקות הקורונה המהירות יוצבו בכניסה למוסדות גריאטריים - שם הן ייערכו במימון המדינה, וגם בכניסה לאירועים גדולים בהם משתתפים ילדים או בחלק מקייטנות הקיץ - שם הבדיקות ייערכו במימון עצמי, ככל הנראה של 40-80 שקלים. סוגיית המימון מצויה בימים אלה בדיונים מול משרד האוצר.