בדומה לישראל, שחיסנה יותר ממחצית האוכלוסייה, כך גם בבריטניה ובפורטוגל וראינט דלתא מדביקה המונים, אך מספר המתים נמוך בהרבה בהתאמה. השינוי הקריטי שנראה בין הגלים הקודמים לנוכחי – כמות המחוסנים באוכלוסייה. למשל, במדינות כמו דרום אפריקה, שם חיסנו רק 2.5% מהאוכלוסייה – המונים נדבקים בווראינט ומספר המתים עולה בהתאמה.
בבריטניה מספר המאומתים היומי כבר נושק לשיא של הגל השלישי שהיה בחורף שעבר, אבל כשבוחנים את מספר המתים המותאם לעלייה הזו רואים בשלב הזה לפחות הבדל דרמטי בין הגלים הקודמים לבין הגל הנוכחי - יותר ממחצית האוכלוסייה בבריטניה כבר מחוסנת.
סיקור הקורונה ב-N12:
המתווה המסתמן לפתיחת שנת הלימודים
ההמלצה לקבינט - החוזרים מחו"ל יחויבו בשבוע בידוד
"התו השמח" - עונות החתונות לא תיפגע
מספר המאומתים היומי בממלכה מגיע ל-45 אלף, עם זאת מספר המתים ליממה עומד על כ-40 בממוצע. לצורך השוואה - בדצמבר, לפני החיסונים, מספר מאומתים כזה לווה בכ-640 מתים בממוצע - פי 16 מתים לפני מבצע החיסונים.
התמונה דומה גם בפורטוגל - שם מבצע החיסונים מתקדם יפה. כמעט מחצית האוכלוסייה מחוסנת (43.5%). מספר המאומתים מזנק, אך מספר המתים נמוך בהרבה מהגלים הקודמים. כדי להשוות – נראה מה שקורה במדינות שאינן מצליחות לחסן את תושביהן.
בִּדרום אפריקה ישנם 2.5% מחוסנים בלבד. וריאנט דלתא כבר שולט גם שם, המאומתים עולים והמתים גם הם עולים בהתאמה. ברוסיה חיסנו פחות מ-14% מהאוכלוסייה - גם שם וריאנט דלתא מדביק המונים, מספר המתים משתקף ועולה בהתאמה.
המומחים המובילים בעולם משוכנעים ששני חיסונים של פייזר, מודרנה, או אסטרה-זניקה מצליחים להקטין באופן משמעותי מחלה קשה ותמותה מהקורונה החדשה. גם מנהל התרופות והמזון (FDA) בארה"ב סבור כך. בישראל - השיח אחר.